De stilte van het ongesproken woord

Bij uitgeverij Indeknipscheer is De stilte van het ongesproken woord verschenen, een multmediaal eerbetoon aan drie grote Surinaamse dichters: Trefossa, Shrinivási en Dobru.

De poëzie van Suriname heeft zich nooit beperkt tot het papier.  Hun werk is al eerder in muzikale vertolking verschenen. Voor De stilte van het ongesproken woord bouwen componisten Dave MacDonald en Robin van Geerke voort op deze lijn. Hindi, Nederlands, Sranan, Sarnami en Engels wisselen elkaar af in verschillende muziekstijlen. Jazz, blues, gospel en rap gaan hand in hand met klanken van de tabla, kaseko en Caraïbische patronen.

De gekozen gedichten, de levensschetsen van de dichters en de interviews zijn afgestemd op een zo breed mogelijk lezerspubliek. De samenstellers hopen dat de gedichten, die een tijdloos fenomeen zijn, door de koppeling met muziek op de bijbehorende dvd, Silence of the Unspoken Word, nog meer zullen gaan leven.

Een groot aantal schrijvers en musici werken aan het project Silence of the Unspoken Word mee, kijk voor meer informatie op de website van Uitgeverij Indeknipscheer.

De stilte van het ongesproken woord [boek + dvd]
Trefossa, Shrinivási, Dobru. Drie Surinaamse dichters op muziek gezet
Gedichten, essays, muziek

Een initiatief van Dave MacDonald, gerealiseerd door IKO Foundation
Inleidingen Cynthia Abrahams (eindredactie), Hein Eersel, Geert Koefoed
Fotografie/beeld Jean van Lingen, Antoinette van Maarschalkerwaart
Aantal pagina’s: 136
Duur dvd ca. 1 uur.
Prijs: € 28,50

Recent

22 maart 2023

Driewerf rosé!

21 maart 2023

Alles geschreven...

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 maart 2013

De Grote Afgang in sof vertoon
Recensie door Hugo Brutin

Recensie door Hugo Brutin 

Het meest merkwaardige aspect van dit ‘journaal’ is niet zozeer het gebeuren op zich of de stijl waarin een dramatisch historisch feit wordt verteld, maar gewoon het feit dat het boek al meerdere decennia geleden ietwat haastig werd geschreven, werd opgeborgen in een lade van de vergetelheid en daarna toch maar voor publicatie bovengehaald toen het al lagen stof had verzameld en de auteur zijn rustig afgewerkte carrière als diplomaat al vaarwel had gezegd.