Over ons

Literair Nederland is een recensie site voor Nederlandstalige- en vertaalde literatuur. Daarbij plaatsen we interviews, columns, essays en meer berichten uit de wereld van de literatuur. Met een groep vrijwillige recensenten en een vierkoppige redactie (eveneens vrijwillig) zorgen wij ervoor dat u dagelijks nieuwe berichten en recensies op de site vindt. Een onafhankelijke redactie selecteert de boeken op basis van de aanbiedingscatalogi van uitgeverijen en verstuurt deze aan de recensenten van Literair Nederland. De recensies worden door de redactie geredigeerd en geplaatst.

Literair Nederland wordt mogelijk gemaakt dankzij adverteerders en donaties van bezoekers van de site.
Bent u enthousiast? Klik dan hier en sluit u aan bij de groep van gulle gevers die bijdragen aan het in stand houden van onze site.

Boekenkeuze

Literair Nederland bespreekt alleen boeken die worden uitgegeven bij erkende uitgeverijen die investeren in een uitgave en niet de auteur voor hun eigen uitgave laten (mee)betalen. Ook boeken van ‘printing on demand’ bespreken we niet. Omdat Literair Nederland jaarlijks rond de tweehonderd van dergelijke uitgaven krijgt aangeboden, hebben we deze wat strenge en beperkende alinea opgenomen. Wilt u, als auteur dat uw boek besproken wordt: vraag uw uitgever contact met ons op te nemen.

Schrijven voor Literair Nederland

Hebt u belangstelling om bij Literair Nederland betrokken te raken omdat u door opleiding of leeservaring inzicht hebt in literatuur, mail uw motivatie naar [email protected]

Meer over de ontstaansgeschiedenis van Literair Nederland kunt u hier lezen.

Redactie
De redactie van Literair Nederland bestaat uit Ingrid van der Graaf, Menno Hartman, Carolien Lohmeijer en Anky Mulders.

Techniek
Samuel groot Wassink, web developer.