Over ons

Literair Nederland is een recensie site voor Nederlandstalige- en vertaalde literatuur. Naast recensies worden er interviews, columns, essays en meer berichten over literatuur geplaatst. Met een groep recensenten en een vijfkoppige redactie zorgen wij ervoor dat u dagelijks nieuwe berichten en recensies op onze site vindt. Redactie en medewerkers doen dit onbezoldigd.

Boekenkeuze

Een onafhankelijke redactie selecteert de te bespreken boeken op basis van aanbiedingcatalogi van uitgeverijen, en verstuurt deze aan de recensenten van Literair Nederland. Recensies worden door de redactie geredigeerd en geplaatst. Wij bespreken enkel boeken die ons via een uitgever worden aangeboden.

Attentie: Wij bespreken geen boeken van uitgeverijen die de auteur laten (mee)betalen aan productie en promotie. Omdat we jaarlijks rond de tweehonderd van dergelijke uitgaven krijgen aangeboden, hanteren we deze strenge beperking.

Boekverkoop

De beste plek om een boek aan te schaffen blijft natuurlijk de lokale (kinder)boekhandel. Dus help de boekhandel in stand te houden en steek wat u kunt missen in boeken voor uzelf, voor kinderen, vrienden en geliefden! Als naar de boekhandel gaan niet lukt en u wilt online kopen, dan kan dat ook via (Jong) Literair Nederland.

Bij elke recensie staat een link naar de Libris boekhandel. Bestelt u via deze link een boek dan is een klein percentage van de prijs voor Literair Nederland. Daarvan kunnen wij weer postzegels kopen om de recensenten een nieuw boek te sturen.

Ontstaansgeschiedenis

Lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van Literair Nederland.

Schrijven voor Literair Nederland

Bent u geïnteresseerd in literatuur, leest u veel en wilt u recenseren voor Literair Nederland, mail dan uw motivatie naar redactie@literairnederland.nl.

 

Redactie

Ingrid van der Graaf  (1955), hoofdredacteur, recensent, interviewer en columnist, sinds 2009 bij Literair Nederland.

 

 

Menno Hartman (1971), oprichter Literair Nederland (2002), uitgever bij Uitgeverij Van Oorschot, blogt voor literair tijdschrift Tirade. Recensies

 

 

Daan Lameijer (1990), redacteur, recensent en gretig lezer. Master Moderne Nederlandse Letterkunde, sinds 2020 bij Literair Nederland.

 

 

Carolien Lohmeijer (1961), redacteur, recensent, leest graag biografieën, autobiografieën en literatuur in een historische context, sinds 2008 bij Literair Nederland. Oprichter en samen met Mohana van den Kroonenberg hoofdredacteur van Jong Literair Nederland.

 

 

Anky Mulders (1950), redacteur, recensent, legt al meer dan dertig jaar haar bevindingen over gelezen boeken vast, sinds 2015 bij Literair Nederland.

 

 

 

Techniek
Samuel groot Wassink, webdeveloper.

Contact
Redactieadres:
Literair Nederland
Poelruit 13
6971 MK Brummen

Voor vragen en open sollicitaties: redactie@literairnederland.nl

Om Literair Nederland draaiende te houden zijn wij afhankelijk van adverteerders en donaties.
Wilt u ons steunen? Klik dan hier!

Literair Nederland is eigendom van Gemengd Zwemmen BV,
Duinweg 53,
2585 JV Den Haag (geen bezoekadres).
KvK nummer: 34292629
BTW nummer: NL 818947925B01
E-mail: carolien@literairnederland.nl
Telefoon: 06-51087041.

 

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op: