Recensenten / Bloggers

Thibault Coigniez

Thibault Coigniez (1999), volgt een master in de literatuurwetenschappen, haalde zijn  bachelor en master in de filosofie. Zijn onderzoeksinteresse richtte zich op het godsbegrip in de naoorlogse literatuur, zijn these handelde over het gedachtegoed van George Steiner.

Lees meer

Maria van Gurp

Maria van Gurp (1959) studeerde Geschiedenis en Filosofie in Tilburg en Rotterdam en Godsdienstwetenschappen. Leest en schrijft sinds de brugklas fictie en poëzie met een voorliefde voor het Engelse taalgebied.

Lees meer

Arie Biesheuvel

Arie Biesheuvel is als docent/onderzoeker verbonden aan de Université Claude-Bernard Lyon. Hij leest graag schrijvers die in mooie taal iets onthullen van het raadsel van de mens: Flaubert, Pirandello, Babel, Platonov, Bove, Giono, Canetti, Céline, Nabokov, Ramos, Hermans, Krasznahorkai. 

Lees meer

Ida Blom

Ida Blom studeerde culturele antropologie en is momenteel student proza aan de Schrijversvakschool. Ze is graag op de hoogte van nieuw verschenen Nederlandse- Engelse literatuur (fictie). Favoriete schrijvers zijn Tove Ditlevsen en Magda Szabo.

Lees meer

Elisa Veini

Elisa Veini studeerde filosofie, sociologie en culturele antropologie. Ze werkt als communicatieadviseur en schrijft fictie en non-fictie. Als lezer laat ze zich graag leiden door het gelukkige toeval.
Zie ook: www.elisaveini.com.

Lees meer

Onno-Sven Tromp

Onno-Sven Tromp (1967) leest graag romans en poëzie, met een voorkeur voor Nederlandstalige literatuur. Hij schrijft zelf ook (onder meer literaire wandelgidsen, sonnetten en een Afrika-roman) en is als dichter te vinden op diverse podia in het land.

Lees meer

Herbert Mouwen

Herbert Mouwen (1952) heeft een master in de Oudere Nederlandse letterkunde. Hij was leraar in het voortgezet onderwijs, gaf moderne letterkunde aan een deeltijd docentenopleiding en was als opleidingsdocent Nederlands en drama verbonden aan de Pabo.

Lees meer

Lydia Fris

Lydia Fris (1999) studeerde Nederlands aan de Universiteit Leiden waarna ze aan de Universiteit Utrecht de Research Master Nederlandse Literatuur en Cultuur begon. Interesseert zich voor de manier waarop literatuur op de maatschappij reflecteert.

Lees meer

Klaas Zandstra

Klaas Zandstra (1994) studeerde Kunstgeschiedenis en Minorities & Multilingualism in Groningen. Hij heeft een brede literaire smaak waar de Russische dichter Majakovski zij aan zij staat met een Italiaanse schrijver als Malaparte en de Albaanse schrijver als Kadare.

Lees meer

Rik van der Vlugt

Rik van der Vlugt (1991) is historicus, redacteur en uitgever. Hij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, en specialiseerde zich in Europese economische integratie. In 2015 richtte hij Historische Verhalen op, een uitgeverij voor historische fictie.

Lees meer

Andrea Kučerová

Andrea Kučerová (1959) studeerde Franse taal- en letterkunde en Kunstgeschiedenis. Als oud-docent Frans houdt ze nog steeds van corrigeren, examineren, redigeren, analyseren en ordenen, maar ook van vertalen. Zij bewondert kunsthistoricus E.H.

Lees meer

Ben Koops

Ben Koops gaat graag op ontdekkingstocht in de literatuur en schuwt het experiment niet. Naast proza gaat zijn belangstelling uit naar poëzie, filosofie en geschiedenis. Favorieten zijn: Yasunari Kawabata, Giorgo Bassani, John Fante, Knut Hamsun en uiteraard Fernando Pessoa. 

Lees meer

Recent

20 januari 2022

Dit smaakt naar meer

Literair Nederland - 10 jaar geleden

23 januari 2012

Tussen waan en werkelijkheid
Recensie door Sunny Jansen

Een Nederlandse diplomaat wordt op een safari in Kenia aangereden door een bus, die in dichte stofwolken verdwijnt.
Een pizzakoerier wordt gegijzeld door twee mannen die hij ooit bijna doodsloeg.
Een echtpaar verliest hun kind aan twee niet-bestaande serveersters.