Recensenten / Bloggers

Anika Redhed

Anika Redhed is geïntrigeerd door de mens, zijn beweegredenen en zijn geschiedenis. Daarom studeerde ze psychologie en reist ze graag de wereld over op zoek naar alles wat ze nog niet kent.

Lees meer

Thibault Coigniez

Thibault Coigniez (1999), volgt een master in de literatuurwetenschappen, haalde zijn  bachelor en master in de filosofie. Zijn onderzoeksinteresse richtte zich op het godsbegrip in de naoorlogse literatuur, zijn these handelde over het gedachtegoed van George Steiner.

Lees meer

Maria van Gurp

Maria van Gurp (1959) studeerde Geschiedenis en Filosofie in Tilburg en Rotterdam en Godsdienstwetenschappen. Leest en schrijft sinds de brugklas fictie en poëzie met een voorliefde voor het Engelse taalgebied.

Lees meer

Ida Blom

Ida Blom studeerde culturele antropologie en is momenteel student proza aan de Schrijversvakschool. Ze is graag op de hoogte van nieuw verschenen Nederlandse- Engelse literatuur (fictie). Favoriete schrijvers zijn Tove Ditlevsen en Magda Szabo.

Lees meer

Elisa Veini

Elisa Veini studeerde filosofie, sociologie en culturele antropologie. Ze werkt als communicatieadviseur en schrijft fictie en non-fictie. Als lezer laat ze zich graag leiden door het gelukkige toeval.
Zie ook: www.elisaveini.com.

Lees meer

Onno-Sven Tromp

Onno-Sven Tromp (1967) leest graag romans en poëzie, met een voorkeur voor Nederlandstalige literatuur. Hij schrijft zelf ook (onder meer literaire wandelgidsen, sonnetten en een Afrika-roman) en is als dichter te vinden op diverse podia in het land.

Lees meer

Herbert Mouwen

Herbert Mouwen (1952) heeft een master in de Oudere Nederlandse letterkunde. Hij was leraar in het voortgezet onderwijs, gaf moderne letterkunde aan een deeltijd docentenopleiding en was als opleidingsdocent Nederlands en drama verbonden aan de Pabo.

Lees meer

Lydia Fris

Lydia Fris (1999) studeerde Nederlands aan de Universiteit Leiden waarna ze aan de Universiteit Utrecht de Research Master Nederlandse Literatuur en Cultuur begon. Interesseert zich voor de manier waarop literatuur op de maatschappij reflecteert.

Lees meer

Rik van der Vlugt

Rik van der Vlugt (1991) is historicus, redacteur en uitgever. Hij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, en specialiseerde zich in Europese economische integratie. In 2015 richtte hij Historische Verhalen op, een uitgeverij voor historische fictie.

Lees meer

Andrea Kučerová

Andrea Kučerová (1959) studeerde Franse taal- en letterkunde en Kunstgeschiedenis. Als oud-docent Frans houdt ze nog steeds van corrigeren, examineren, redigeren, analyseren en ordenen, maar ook van vertalen. Zij bewondert kunsthistoricus E.H.

Lees meer

Ben Koops

Ben Koops gaat graag op ontdekkingstocht in de literatuur en schuwt het experiment niet. Naast proza gaat zijn belangstelling uit naar poëzie, filosofie en geschiedenis. Favorieten zijn: Yasunari Kawabata, Giorgo Bassani, John Fante, Knut Hamsun en uiteraard Fernando Pessoa. 

Lees meer

Marjet Maks

Marjet Maks (1959) is schrijver van historische romans. Ze vult haar dagen met tuinieren, schrijven, lezen en koken voor de gasten in haar bed & breakfast in Zuid Spanje. In haar jeugd las ze Simone de Beauvoir, Doris Lessing en Virginia Woolf, tegenwoordig leest ze graag Nederlandse en buitenlandse literaire (historische) romans en biografieën.

Lees meer

Recent

19 mei 2022

De aarde roept

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 mei 2012

Veel vragen, weinig antwoorden

Recensie door Rein Swart

Dit boek gaat niet over een onderdeel van de biologie, maar is een roman en wel een heel  bijzondere, omdat weinig van de bedoeling wordt prijsgegeven. Het duurt enige tijd voordat de lezer in de gaten heeft waar de schrijver naar toe wil en dan nog blijven er veel vragen onbeantwoord, vooral over de bedoelingen van de hoofdpersonen.