Recensenten / Bloggers

Peter Samuel

Peter Samuel (1946), HBS-B en Sociale Academie. Personeelschef en PR-medewerker. Sporter (voetballer, volleyballer, mountainbiker). Prozalezer, bij voorkeur non-fictie. Schrijver van boeken (pod) en diverse artikelen. Interesse vooral in reis- en sportliteratuur.

Lees meer

Anika Redhed

Anika Redhed is geïntrigeerd door de mens, zijn beweegredenen en zijn geschiedenis. Daarom studeerde ze psychologie en reist ze graag de wereld over op zoek naar alles wat ze nog niet kent.

Lees meer

Thibault Coigniez

Thibault Coigniez (1999), master in de filosofie, volgt een master literatuurwetenschappen. Zijn onderzoeksinteresse richt zich op het godsbegrip in de naoorlogse literatuur, zijn these handelde over het gedachtegoed van George Steiner.

Lees meer

Juul M. Williams

Juul M. Williams (1959) studeerde Geschiedenis, Filosofie en Godsdienstwetenschappen in Tilburg en Rotterdam. Leest en schrijft sinds de brugklas fictie en poëzie met een voorliefde voor het Engelse taalgebied.

Lees meer

Ida Blom

Ida Blom studeerde culturele antropologie en is momenteel student proza aan de Schrijversvakschool. Ze is graag op de hoogte van nieuw verschenen Nederlandse- Engelse literatuur (fictie). Favoriete schrijvers zijn Tove Ditlevsen en Magda Szabo.

Lees meer

Elisa Veini

Elisa Veini studeerde filosofie, sociologie en culturele antropologie. Ze werkt als communicatieadviseur en schrijft fictie en non-fictie. Als lezer laat ze zich graag leiden door het gelukkige toeval.
Zie ook: www.elisaveini.com.

Lees meer

Onno-Sven Tromp

Onno-Sven Tromp (1967) leest graag romans en poëzie, met een voorkeur voor Nederlandstalige literatuur. Hij schrijft zelf ook (onder meer literaire wandelgidsen, sonnetten en een Afrika-roman) en is als dichter te vinden op diverse podia in het land.

Lees meer

Herbert Mouwen

Herbert Mouwen (1952) heeft een master in de Oudere Nederlandse letterkunde. Hij was leraar in het voortgezet onderwijs, gaf moderne letterkunde aan een deeltijd docentenopleiding en was als opleidingsdocent Nederlands en drama verbonden aan de Pabo.

Lees meer

Lydia Fris

Lydia Fris (1999) studeerde Nederlands aan de Universiteit Leiden waarna ze aan de Universiteit Utrecht de Research Master Nederlandse Literatuur en Cultuur begon. Interesseert zich voor de manier waarop literatuur op de maatschappij reflecteert.

Lees meer

Rik van der Vlugt

Rik van der Vlugt (1991) is historicus, redacteur en uitgever. Hij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, en specialiseerde zich in Europese economische integratie. In 2015 richtte hij Historische Verhalen op, een uitgeverij voor historische fictie.

Lees meer

Andrea Kučerová

Andrea Kučerová (1959) studeerde Franse taal- en letterkunde en Kunstgeschiedenis. Als oud-docent Frans houdt ze nog steeds van corrigeren, examineren, redigeren, analyseren en ordenen, maar ook van vertalen. Zij bewondert kunsthistoricus E.H.

Lees meer

Ben Koops

Ben Koops gaat graag op ontdekkingstocht in de literatuur en schuwt het experiment niet. Naast proza gaat zijn belangstelling uit naar poëzie, filosofie en geschiedenis. Favorieten zijn: Yasunari Kawabata, Giorgo Bassani, John Fante, Knut Hamsun en uiteraard Fernando Pessoa. 

Lees meer

Recent

9 augustus 2022

Reis zonder bestemming

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 augustus 2012

Nasmeulend vuur 

De opening van de roman Het grote vuur, voor het eerst in het Nederlands vertaald, lijkt een zinnelijke klassieker:

‘De laatste keer dat ik met Silvia naar zee ging, kleedde ze zich tussen de jeneverbesstruiken om.