Recensenten / Bloggers

Ronald Bos

Ronald Bos schrijft over schrijvers (onder meer in De Parelduiker) en maakt documentaires, ook over schrijvers. Werkte als docent en voor het Nederlands Letterenfonds.

Lees meer

Melanie Roseboom

Melanie Roseboom (2000) is leerkracht op een basisschool in de Achterhoek. Tijdens haar studie verdiepte ze zich in kinder- en jeugdliteratuur en specialiseerde zij zich tot leescoördinator. Na haar afstuderen is de passie voor kinderboeken nog groter geworden.

Lees meer

Radboud Hafkamp

Radboud Hafkamp (1960) werkt als beleidsmedewerker bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder voor een museum, theater en centrum voor kunsteducatie. Op vroege leeftijd werd zijn liefde voor lezen aangestoken door zijn moeder, jeugdboekenschrijfster Corrie Hafkamp.

Lees meer

Inge Noordzij

Als kind werd ik voorgelezen waarmee voor mij het leesvuur werd aangewakkerd. Later was ik wekelijks in de bibliotheek te vinden en ben altijd jeugdliteratuur blijven lezen. Als moeder en juf geeft ik al die verhalen die de Nederlandstalige jeugdliteratuur rijk is, door aan mijn kinderen en de kinderen in de klas.

Lees meer

Wendy de Bert

Wendy de Bert (1982) werkt als zelfstandige in de bibliotheeksector. Ze geeft workshops en gastlessen aan kinderen op het gebied van nieuwe media, informatievaardigheden, leesplezier en boekpromotie. Ze is zich verder aan het specialiseren op het gebied van leesbevordering, om haar enthousiasme voor kinderboeken te delen.

Lees meer

Suzanne Bergman

Suzanne Bergman schreef als freelance tekstschrijver voor publieksbladen als Ouders van Nu en Margriet, diverse personeelsbladen en customer media. Als kind en volwassene nooit zonder boek volgde ze in 2023 vanuit een behoefte aan verdieping de Master Jeugdliteratuur in Tilburg.

Lees meer

René Leverink

René Leverink heeft sinds 1986 een tekstbureau voor copywriting, journalistiek en tekstuele adviezen. Daarnaast is hij actief in het onderwijs. Eerder schreef hij recensies voor Ons Erfdeel. 

Lees meer

August Hans den Boef 

August Hans den Boef (1949), is literatuurwetenschapper en onafhankelijk onderzoeker. Schrijft geregeld over moderne literatuur & geschiedenis, politiek & religie en muziek voor  Nederlandse en Vlaamse bladen. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, waaronder de trilogie: Nederland seculier!

Lees meer

Johan Reijmerink

Johan Reijmerink is literatuuronderzoeker en poëzierecensent. Hij verdedigde aan de KU Leuven zijn onderzoek De andere stem over de invloed van het vertalen op de poëtische ontwikkeling van Bernlef.

Lees meer

Jan Kloeze

Jan Kloeze schrijft voor Literair Nederland columns en recensies. Eind februari 2024 verscheen zijn debuutroman Starfighter bij uitgeverij Palmslag.

 

 

Lees meer

Miet De Bruyn

Miet De Bruyn (1962) woont in de Antwerpse Kempen. Ze studeerde talen en gaf jarenlang taal- en communicatietrainingen. Haar grote passies zijn lezen en schrijven. Ze schreef een manuscript voor een prentenboek en werkt aan een aantal andere schrijfprojecten.

Lees meer

Ingrid Bilardie

Ingrid Bilardie (1971) werkt als begeleider van jongeren met autisme. Ze schrijft kinderboeken voor beginnende lezers en blogs en boeken over autisme. Ze bezit een brede collectie boeken op allerlei niveaus  over verschillende onderwerpen die ze inzet om jongeren weer plezier in lezen te geven.

Lees meer

Recent

8 juni 2024

Moederkloek

Literair Nederland - 10 jaar geleden

13 juni 2014

De stad was van ons! De stad was van ons!
Recensie door Teunis Bunt

In de jaren tachtig was het kraken van leegstaande panden geregeld in het nieuws, vooral als het daarna tot ontruimingen kwam. We kennen allemaal nog de namen van De Groote Keyser en de Lucky Luyk, waar met harde hand de bewoners verdreven werden.