Agenda

Zuiderpershuis (Antwerpen) 8 vrouwen voor 8 maart

zondag 8 maart. Tijd: 20.30 uur. Locatie: Waalse Kaai 14, Antwerpen. Entree: diverse prijzen v.a. €8.

MAROKKAANSE SCHRIJFSTERS OP INTERNATIONALE VROUWENDAG
Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag presenteert het Zuiderpershuis een stijlvolle bloemlezing van acht vrouwelijke auteurs die hun wortels in Marokko hebben. Zij schrijven in het klassiek Arabisch, in het Darija (Arabisch dialect), het Amazigh (Berbers), het Frans – er wordt voor al deze talen voor een Nederlandse vertaling gezorgd – en in het Nederlands.
De avond neemt u mee op een tocht door het veelzijdige landschap van de hedendaagse vrouwelijke, Marokkaanse literatuur. Met medewerking van Nadia Dala (B), Rachida Lamrabet (B), Aïcha Bassry (Ma), Hafsa Bekri-Lamrani (Ma), Fatima-Zahra Bennis (Ma), Nouhad Benaguida (Ma), Siham Bouhlal (Fr) en Fadma El Ouariachi (Ma).

Voor de muzikale omlijsting zorgt Touria Hadraoui. Zij brengt een eigen interpretatie van de Melhoune, een muziekgenre dat historisch gezien enkel voor mannen was bestemd. Daarnaast zal ze ook het Arabisch-Andalusische repertoire aan bod laten komen. Touria Hadraoui zal begeleid worden door de Russische pianist Simon Nabatov.
(Zuiderpershuis en Fonds voor de Letteren)

Voor meer informatie en kaarten bestellen, klik hier.