Zomerrubriek 2012

Met de zomer in het verschiet willen wij graag de bezoekers van Literair Nederland van nog meer literaire suggesties voorzien. Of wellicht voor teleurstellingen waarschuwen.Niet aan de hand van een doorsnee lijstje, maar op basis van de inspirerende antwoorden van onze recensenten op – ogenschijnlijk – simpele vragen.

We doen dit onder de titel Zomerrubriek 2012. Wij hopen met deze rubriek onze bezoekers een groot aantal literaire tips te kunnen geven.

Bezoekers van Literair Nederland die hun eigen bijdrage willen leveren, nodigen wij daartoe van harte uit! Dat kunt u doen door (een aantal) vragen te beantwoorden (voor de vragen hier klikken s.v.p.). U kunt uw bijdrage sturen naar carolien@literairnederland.nl. (De redactie behoudt het recht om uw bijdrage in te korten en/of te redigeren, of niet te plaatsen.)

Klik hier voor de bijdrage van Menno Hartman.
Klik hier voor de bijdrage van Karel Wasch
Klik hier voor de bijdrage van Albert Hogeweij
Klik hier voor de bijdrage van Rein Swart

Recent

18 oktober 2018

Een strijdbare vrouw

17 oktober 2018

Snippers vol belofte

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 oktober 2008

Kwetsbare poëzie

Recensie door Wouter

De nieuwe bundel van dichter en journalist Hilbrand Rozema kent lange zinnen van weinig woorden. En zoals een Groninger betaamt, heeft die aan een half woord genoeg. Hoewel, weinig halve woorden, want Rozema floreert in taligheid. Dit brengt enerzijds prachtige constructies met zich mee, zoals de eenvoudige maar prachtige beginzinnen van de vierdelige cyclus ‘Losgeregende bloesems’: ‘Het licht van de zon / op de losgeregende bloesems.’

Lees meer