Zomerrubriek 2012

Met de zomer in het verschiet willen wij graag de bezoekers van Literair Nederland van nog meer literaire suggesties voorzien. Of wellicht voor teleurstellingen waarschuwen.Niet aan de hand van een doorsnee lijstje, maar op basis van de inspirerende antwoorden van onze recensenten op – ogenschijnlijk – simpele vragen.

We doen dit onder de titel Zomerrubriek 2012. Wij hopen met deze rubriek onze bezoekers een groot aantal literaire tips te kunnen geven.

Bezoekers van Literair Nederland die hun eigen bijdrage willen leveren, nodigen wij daartoe van harte uit! Dat kunt u doen door (een aantal) vragen te beantwoorden (voor de vragen hier klikken s.v.p.). U kunt uw bijdrage sturen naar carolien@literairnederland.nl. (De redactie behoudt het recht om uw bijdrage in te korten en/of te redigeren, of niet te plaatsen.)

Klik hier voor de bijdrage van Menno Hartman.
Klik hier voor de bijdrage van Karel Wasch
Klik hier voor de bijdrage van Albert Hogeweij
Klik hier voor de bijdrage van Rein Swart

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer