Zomerrubriek 2012

Met de zomer in het verschiet willen wij graag de bezoekers van Literair Nederland van nog meer literaire suggesties voorzien. Of wellicht voor teleurstellingen waarschuwen.Niet aan de hand van een doorsnee lijstje, maar op basis van de inspirerende antwoorden van onze recensenten op – ogenschijnlijk – simpele vragen.

We doen dit onder de titel Zomerrubriek 2012. Wij hopen met deze rubriek onze bezoekers een groot aantal literaire tips te kunnen geven.

Bezoekers van Literair Nederland die hun eigen bijdrage willen leveren, nodigen wij daartoe van harte uit! Dat kunt u doen door (een aantal) vragen te beantwoorden (voor de vragen hier klikken s.v.p.). U kunt uw bijdrage sturen naar carolien@literairnederland.nl. (De redactie behoudt het recht om uw bijdrage in te korten en/of te redigeren, of niet te plaatsen.)

Klik hier voor de bijdrage van Menno Hartman.
Klik hier voor de bijdrage van Karel Wasch
Klik hier voor de bijdrage van Albert Hogeweij
Klik hier voor de bijdrage van Rein Swart

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer