Zes genomineerden voor De Bronzen Uil – stemmen kan nog

Vier Nederlandse en twee Vlaamse auteurs zijn genomineerd voor De Bronzen Uil, een literaire prijs voor het beste literaire debuut dat tussen 1 september 2018 en 30 juni 2019 verschenen is. Drie jaar geleden won Lize Spit deze prijs. Voor dit jaar zijn genomineerd:

Lam van Hannelore Bedert (BE), (uitg. Angèle)
De achtste dag van Annemarie Haverkamp (NL), (uitg. Lebowski)
De wateraap van Mariken Heitman (NL), (uitg. Atlas Contact)
Kus van Julien Ignacio (NL), (uitg.  Van Oorschot)
De verschrikkelijk jaren tachtig van Tim Kamps (NL) (uitg. Lebowski)
Confituurwijk van Femke Vindevogel (BE) (uitg. Van Oorschot)

Stem hier op je favoriete boek!

De Bronzen Uil is een prijs voor het beste Nederlandstalige literaire debuut waaraan een bronzen beeld en 7000 euro is verbonden. De prijs wordt sinds 2011 uitgereikt tijdens het festival Het Betere Boek. Op 12 oktober 2019 wordt bekend gemaakt wie de De Bronzen Uil en de publieksprijs heeft gewonnen. Stemmen kan tot en met donderdag 10 oktober 2019.

De jury van De Bronzen Uil 2019 bestaat uit Jos Geysels (voorzitter), Sylvain Peeters, Sofie Vandamme, Carolina Maciel de França, Marnix Verplancke en Majida Bellal.

 

Recent

17 september 2019

De natuur in verweer

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 september 2009

Zomerse dagen en landerige rust als bedding

Recensie door Frank Heinen

In de boeken van Robbert Welagen is het altijd zomer. Er heerst een vredige, bijna landerige rust waarin de hoofdpersonen zich traag en weinig doelgericht voortbewegen. Lange, eindeloze zomers zijn het, vol glazen limonade en lommerrijke tuinen waarin schommels staan. Door de geopende ramen hoor je in de verte de geluiden van de stad.

Lees meer