Zadie Smith Engelse schrijfster van korte verhalen en romans

Zadie Smith, schrijfster van essays, korte verhalen en romans, over de perfecte situatie om te kunnen schrijven. Haar nieuwste roman Swing Time, verscheen onlangs bij Prometheus.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Ware angst

Mijn horror periodes bestaan uit het kijken van enge films, al dan niet met mijn handen voor mijn ogen, of het lezen van samenvattingen van enge films. Op deze manier hoef ik Cannibal Holocaust nooit te zien maar heb hem ook niet echt gemist.
Binnenkort verschijnt Schitterend lichaam van de Argentijnse Augustina Bazterrica, een roman waarin onze vleesindustrie wereldwijd is vervangen door mensen. Geen varkenspoten meer, geen kippenvleugels of struisvogelbiefstuk: mensenvlees. Hoe die verwerking eruitziet, wat voor taal daarbij gebruikt wordt en wat voor maatschappij het oplevert, is zakelijk uitgewerkt, bijna klinisch. Juist dat klinische houdt niet alleen Marcos maar ook de lezer in eerste instantie op afstand - tot je denkt: ho eens even. En misselijk wordt.
Daarnaast lees ik de verhalenbundel Growing things van Paul Tremblay. In veel van zijn verhalen, ze wisselen van kwaliteit, zit het enge in wat niet wordt verteld. 

Lees meer