Zaai-goed voor het onderwijs

door Carolien Lohmeijer

Op Jong Literair Nederland zullen we onder de naam Jonge Oogst Speciaal kort (jeugd)boeken bespreken die aangeboden gaan worden in het kader van leesbevordering voor het onderwijs. We doen dat onder het motto Zaai – goed.
In deze rubriek proberen we aan te geven welke titels voor welke niveaus en klassen geschikt zijn. Op die manier hopen we docenten die niet alle boeken zelf al kennen, te ondersteunen.

Het eerste boek dat Joke Aartsen bespreekt is Het Pungelhuis van Annet Huizing dat in 2020 verscheen. Dit boek zal in november van het huidige kalenderjaar, volgend schooljaar dus, de Nederland Leest Junior-titel zijn.

Docenten kunnen nog tot eind mei ‘23 bestellen via een plaatselijke bibliotheek of een boekhandel. Snel regelen dus: wie zaait zal oogsten!
Lees meer op Jong Literair Nederland

 

 


 

 

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

14 juni 2024

Een invuloefening

Literair Nederland - 10 jaar geleden

16 juni 2014

Arabische verhaaltraditie met westerse invloed Arabische verhaaltraditie met westerse invloed
Recensie door Karel Wasch

Nagieb Mahfoez (1911-2006) kreeg in 1988 de Nobelprijs voor Literatuur, als eerste Arabische auteur wel te verstaan. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan met juweeltjes als De Dwaaltocht, Tussen twee paleizen, Begin en eind en De Midaksteeg.

Dit delen: