Zaai-goed voor het onderwijs

door Carolien Lohmeijer

Op Jong Literair Nederland zullen we onder de naam Jonge Oogst Speciaal kort (jeugd)boeken bespreken die aangeboden gaan worden in het kader van leesbevordering voor het onderwijs. We doen dat onder het motto Zaai – goed.
In deze rubriek proberen we aan te geven welke titels voor welke niveaus en klassen geschikt zijn. Op die manier hopen we docenten die niet alle boeken zelf al kennen, te ondersteunen.

Het eerste boek dat Joke Aartsen bespreekt is Het Pungelhuis van Annet Huizing dat in 2020 verscheen. Dit boek zal in november van het huidige kalenderjaar, volgend schooljaar dus, de Nederland Leest Junior-titel zijn.

Docenten kunnen nog tot eind mei ‘23 bestellen via een plaatselijke bibliotheek of een boekhandel. Snel regelen dus: wie zaait zal oogsten!
Lees meer op Jong Literair Nederland

 

 


 

 

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

26 december 2023

Beste boeken van 2023

26 december 2023

Een oeverloos bestaan

22 december 2023

Zoektocht naar Nataraja

Literair Nederland - 10 jaar geleden

02 januari 2014

Ontroerende bundel met gewaagde titel Ontroerende bundel met gewaagde titel
Recensie door Albert Hogeweij

Als er een prijs bestond voor de gewaagdste titel voor een dichtbundel zou Nog een grap, de laatste van Nachoem M. Wijnberg, die haast niet kunnen ontlopen. De verhouding tussen poëzie en grappen is immers een moeizame sinds Remco Camperts misprijzends oordeel: ‘Sinds Buddingh’/ verwachten veel mensen/ van poëzie/ een avondje lachen.// Dat is geen vooruitgang/ geloof ik/ maar eerder een stap achteruit.’