Agenda

Writers Unlimited (Winternachten)

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 januari 2011 vindt in Den Haag Writers Unlimited plaats, het voormalige Winternachten.

De nieuwe naam dekt beter de lading: schrijvers, overal vandaan, krijgen alle denkbare ruimte om te zeggen wat ze willen. Alleen de naam is veranderd, aan de opzet en het doel van het festival is niets gewijzigd.

Het thema vanWriters Unlimited is Great Expectations. Hoge verwachtingen: van literatuur, van verbeelding, van kunst. Schrijvers ontmoeten schrijvers en laten zien wat de verbeelding vermag. Er is muziek, er is film, er zijn veel dichters en schrijvers.

Een greep uit het programma:

  • – een Caraïbisch filmprogramma
  • – Tim Parks opent met een lezing en wordt geïnterviewd door Abdeldader Benali
  • – uitreiking van de Oxfam/Novib Pen Awards voor vijf schrijvers/filmmakers die niet willen zwijgen maar hun mening durven geven, al zijn ze naar aanleiding hiervan in moeilijkheden geraakt.
  • – in NRC Leesclub Live een discussie over het werk van Haruki Murakami, in het bijzonder over zijn bundel korte verhalen, Blinde wilg, slapende vrouw met Pieter Steinz, Elsbeth Etty, Frits Abrahams en Sanneke van Hassel
  • – en verder o.a.: David Mitchell, P.F. Thomése, David van Reybrouck, Carolina Trujillo, Jelle Brandt Cortius, Thomas Mohlman, Adriaan van Dis, Joris Luyendijk, Wim Brands, Gerbrand Bakker, Rodaan Al Galdi, Gustaaf Peek en vele anderen.

Voordrachten in het Engels worden in het Nederlands en Engels simultaan geprojecteerd.

Kijk voor het volledige programma, prijzen en kaartverkoop op www.writersunlimited.nl