Agenda

Writers Unlimited – 25 november in Den Haag

Bibliotheek Den Haag organiseert i.s.m. Writers Unlimited maandelijkse literaire avonden onder de noemer Writers Unlimited The Series. In iedere aflevering komen schrijvers samen om in gesprek te gaan over een gedeeld thema.

Nederland kent verheugend veel Marokkaans-Nederlandse auteurs die publiceren over Nederland of over hun leven in Nederland. Vaak schrijven zij over zaken die participatie en integratie betreffen, of wordt beschouwend gekeken naar de Nederlandse samenleving.
Vanavond wordt er een spiegelbeeld gegeven: de ‘tijdelijke immigranten’ Greta Riemersma en Kees Beekmans beschouwen de Marokkaanse samenleving. Beide auteurs woonden langere tijd in Marokko en waren daar meer dan observanten. Ze worden geinterviewd door een Marokkaanse auteur die al jaren in Nederland woont, Asis Aynan.

Greta Riemersma is sinds enkele jaren correspondent van De Volkskrant in Marokko. Zij schreef naast haar artikelen en columns voor deze krant, na terugkeer in Nederland  het boek Het land van mijn Vader. Daarin beschrijft zij niet alleen de geschiedenis  van de vader van haar Marokkaanse echtgenoot, maar ook de wederwaardigheden van haarzelf en haar kinderen tijdens hun verblijf in Marokko.

Kees Beekmans woonde vijf jaar in Marokko en was onder meer correspondent voor De Groene Amsterdammer. Naast zijn columns voor en eerdere boeken in Nederland publiceerde hij tijdens zijn verblijf in Marokko: Marokko voor beginners, Sirocco en Tussen Hoofddoek en string.

Asis Aynan studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als docent op een ROC. De columns die hij eerder met Hassan Bahari schreef onder de naam Driss Tafersiti werden een succesbundel onder de titel Ik Driss. Hij is de bedenker van de BerberBibliotheek; een reeks klassiekers uit Berberlanden. Onlangs verscheen in deze reeks de tweede roman: De Bottenzoekers van Tahar Djaout. In zijn bundel Veldslag en andere herinneringen (2007), schrijft Aynan over zijn jeugd, of zoals hij het zelf noemt, zijn ‘katholieke-islamitische-berberachtergrond’. Verder schrijft hij stukken voor de Achterpagina van NRC Handelsblad.

 

De eerstvolgende Writers Unlimited The Series is:

Vrijdag 25 november 20:30 uur
Centrale Bibliotheek, Spui 68, Den Haag
toegang € 8,- CJP|Ooievaarspas|studenten|leden bibliotheek € 6,-
Kaarten te koop aan de zaal (vanaf 20:00 u). Reserveren aanbevolen info@writersunlimited.nl o.v.v. naam, aantal kaarten en telefoonnummer.

Foto: Greta Riemersma  door  fotograaf Ruud Pos.