Write Now! en de winnaar van 2018 is Anne Giesen

Anne Giesen (1999) uit Limburg kwam uit de landelijke voorrondes en de finale, die zondag 24 juni in Rotterdam werd gehouden, als winnaar van Write Now! uit de bus.
De jury prijst Annes verhaal Regendagen, waarin zij volgens hen’een overtuigend universum [schetst] waarin de emotie (…) tussen de regels zit.’ De tweede prijs ging naar de Vlaamse Marie Borremans (24) en de derde prijs naar Marjolijn van de Gender (23) uit Brabant.

Voor Write Now! 2018 stuurden bijna negenhonderd jongeren uit Nederland en Vlaanderen hun tekst in, waarna in april en mei tien regionale voorronden plaatsvonden. De vijftien finalisten – waaronder tien eersteprijswinnaars en vijf wildcardwinnaars – kregen drie weken de tijd om een nieuwe tekst voor de finale te schrijven.
 
De jury voor deze laatste ronde bestond uit Kyrian Esser (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2017), Charlotte Van den Broeck, Erik Brus, Marnix Verplancke en Janneke Siebelink. Zij lazen de inzendingen anoniem en kozen Annes verhaal als beste tekst van deze editie: ‘De stem van de jonge hoofdpersoon, een kind nog maar, loodst ons intuïtief, schijnbaar moeiteloos, van het heden naar het verleden en weer terug.’

Aan de prijs is een MacBook verbonden, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, publicatie van het verhaal in De Morgen, deelname aan het ‘Das Mag Zomerkamp’ en optredens op ‘Geen Daden Maar Woorden Festival’ en het festival ‘Tilt’.

Het volledige juryrapport staat op writenow.nu.

 

Foto: Vera Cornel met v.l.n.r. Marjolijn van de Gender (3e prijs), Anne Giesen (1e prijs) en Marie Borremans (2e prijs)

 

 

Recent

18 januari 2019

Een man zonder missie

17 januari 2019

Ondergronds in Turkije

Literair Nederland - 10 jaar geleden

05 februari 2009

Seizoenen van zinnen door Frans de Birk en Jet van Swieten
Recensie door Karel Wasch

Bundels gedichten gemaakt door twee dichters zijn zelden een succes. Ze doen veelal gekunsteld aan, immers een gedicht is de allerindividueelste uiting van een dichter en kan maar zelden gedeeld worden met diezelfde uitingen van een andere poëet.

Frans de Birk (1961) is een dichter uit Nieuwegein, die een groot aantal fraaie verzen op zijn naam heeft staan.

Lees meer