Write Now! en de winnaar van 2018 is Anne Giesen

Anne Giesen (1999) uit Limburg kwam uit de landelijke voorrondes en de finale, die zondag 24 juni in Rotterdam werd gehouden, als winnaar van Write Now! uit de bus.
De jury prijst Annes verhaal Regendagen, waarin zij volgens hen’een overtuigend universum [schetst] waarin de emotie (…) tussen de regels zit.’ De tweede prijs ging naar de Vlaamse Marie Borremans (24) en de derde prijs naar Marjolijn van de Gender (23) uit Brabant.

Voor Write Now! 2018 stuurden bijna negenhonderd jongeren uit Nederland en Vlaanderen hun tekst in, waarna in april en mei tien regionale voorronden plaatsvonden. De vijftien finalisten – waaronder tien eersteprijswinnaars en vijf wildcardwinnaars – kregen drie weken de tijd om een nieuwe tekst voor de finale te schrijven.
 
De jury voor deze laatste ronde bestond uit Kyrian Esser (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2017), Charlotte Van den Broeck, Erik Brus, Marnix Verplancke en Janneke Siebelink. Zij lazen de inzendingen anoniem en kozen Annes verhaal als beste tekst van deze editie: ‘De stem van de jonge hoofdpersoon, een kind nog maar, loodst ons intuïtief, schijnbaar moeiteloos, van het heden naar het verleden en weer terug.’

Aan de prijs is een MacBook verbonden, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, publicatie van het verhaal in De Morgen, deelname aan het ‘Das Mag Zomerkamp’ en optredens op ‘Geen Daden Maar Woorden Festival’ en het festival ‘Tilt’.

Het volledige juryrapport staat op writenow.nu.

 

Foto: Vera Cornel met v.l.n.r. Marjolijn van de Gender (3e prijs), Anne Giesen (1e prijs) en Marie Borremans (2e prijs)

 

 

Recent

17 juni 2019

Schuldig kinderspel

Literair Nederland - 10 jaar geleden

17 juni 2009

Water als corridor naar een andere werkelijkheid

Recensie door Librije

Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal- en Literatuurwetenschap. Zij was onder andere werkzaam als journalist, reclametekstschrijver, actrice en docent Nederlands. In het tijdschrift De Tweede Ronde publiceerde zij in 1999 haar eerste gedichten en vervolgens verschenen haar gedichten ook in andere literaire tijdschriften.

Lees meer