Agenda

Willem Elsschot-editie van Waumans & Victoria's in de Brakke grond

Agenda / wo. 22 april / Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond / Amsterdam

Waumans & Victoria’s voeren een Internationaal Literair Variété Spektakel waarin ze al eerder de klassieke schrijver Paul van Ostaijnen opvoerden. Deze keer staat hun literaire show in het teken van Willem Elsschot (1882-1960). Elschot is één van de weinige Nederlandstalige schrijvers wiens werk voor de eeuwigheid lijkt te zijn bestemd. Zijn gedichten, verhalen en brieven worden nog steeds gelezen, gedoceerd en voorgedragen en verschillende hedendaagse schrijvers zijn door zijn werk beïnvloed geraakt. Genoeg reden voor Waumans en Victoria om, samen met behulp van deze hedendaagse schrijvers, Elsschot weer te doen herleven op het podium.

Met Kluun, P.F. Thomése, A.H.J. Dautzenberg, Lize Spit en Matthijs de Ridder als gasten dreigt het een serieus gezellige (Elsschot) boel te worden. Instrumentaliste en actrice Milena Haverkamp zette de poëzie van Elsschot op muziek.

Het zal gaan over engagement, reclame, pseudoniemen en uiteraard, ook over kaas. Vanuit de expertises van de gasten – Kluun zat in de reclame, Dautzenberg was politiek actief, Lize Spit brengt de Vlaamse touch, De Ridder deed onderzoek naar Elsschot en Thomése is een groot bewonderaar – wordt werk en leven van Elsschot belicht. De avond is toegankelijk voor zowel de echte lezer als degene die in geen jaren meer een boek heeft aangeraakt, maar in ieder geval een must voor de Elsschot-fanaat.

Evenals de speciale editie over Paul Van Ostaijen is ook deze aflevering voortgekomen uit een samenwerking met Vlaams Nederlands Huis deBuren en literair productiehuis Wintertuin.

 

Woensdag 22 april
Aanvang: 20.30 uur
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam
Entree: €3 -,  €10
Kaartverkoop via de site van De Brakke Grond