Agenda

Wie durft het aan? Very Short Introductions Competition

Studenten en docenten van alle faculteiten van de UvA worden bij deze uitgenodigd om een Very Short Introduction te geven over de kern van hun vakgebied. Uit de inzendingen wordt door een professionele jury een selectie gemaakt en de geselecteerde kandidaten mogen hun VSI ten gehore brengen op 29 oktober op het podium van SPUI25.

Wat is een VSI?
Kennis en informatie worden steeds compacter overgedragen. De brief werd mail, de mail is van sms naar tweet geworden. Het tijdperk van de 24-delige encyclopedie heeft plaats gemaakt voor de search engine, die in fracties van seconden resultaten produceert.
Oxford University Press heeft deze cultuur van ‘het hele korte’ als leidraad genomen voor de inmiddels meer dan 200 deeltjes tellende serie VSI (‘Very Short Introductions’). Grote, meest Angelsaksische specialisten schreven in 100 à 150 bladzijden minimonografietjes over uiteenlopende onderwerpen als filosofie, muziek, speltheorie, ethiek, mensenrechten, fascisme, islam, kwantumfysica, linguïstiek, etc.

Meedoen?
Stuur een e-mail waarin je in maximaal 250 woorden beschrijft wat je in 5 minuten aan de orde zouden willen stellen als ‘very short introduction’. Deadline inzendingen: 1 oktober 2009
Meld je hier aan: m.h.dijkgraaf@uva.nl

Winnen
Uit de inzendingen kiest een jury, bestaande uit KNAW-President Robbert Dijkgraaf, de hoofdredacteur van Folia, twee leden uit de redactieraad van SPUI25 en de programmacoördinator van SPUI25, de meest veelbelovende introducties. De gekozen inzenders krijgen op 29 oktober a.s. de gelegenheid hun voorstel uit te voeren. Zij mogen zich daarbij ondersteunen met audio en/of video, maar dienen zich te houden aan de onverbiddelijke maximale duur van 5 minuten. Aan het eind van de avond kiest het publiek de meest aansprekende en overtuigende presentatie.

Oxford University Press beloont de winnaar met een weekend Oxford voor twee personen.

De overige 11 deelnemers ontvangen elk 5 titels naar keuze uit de serie VSI, aangeboden door Athenaeum Boekhandel.

(bron: Spui25, www.spui25.nl)