Agenda

Weekend van Jane Austen – Eerbetoon aan Engelse schrijfster

Een weekend lang richt Salon Saffier de spotlihgts op de fascinerende schrijfster Jane Austen (1775-1817). Er worden lezingen en voordrachten gehouden en films vertoond. Austen wordt beschouwd als de eerste grote vrouwelijke auteur in de Engelse literaire canon. Met een klein oeuvre, zes voltooide romans, wist zij een grote reputatie op te bouwen. Al haar boeken werden veelvuldig verfilmd en worden nog steeds gelezen.

 

VRIJ. 10 feb. 20.15 uur
Austen-kenner Paul Franssen schetst een uitgebreid portret van het leven en werk van de schrijfster en betoogt daarbij dat het voorkomende hedendaagse beeld van Austen als voorloopster van chick-lit en kasteelromans niet juist is en de schrijfster ook geen recht doet. Via tekstfragmenten, filmclips en feiten analyseert hij de verschillen tussen haar moderne publieke imago en de historische werkelijkheid. Actrice Annelies van der Bie vertolkt fragmenten uit romans en brieven van Jane Austen.
Toegang: € 17,00

 

ZA. 11 feb. 13.30  uur
Becoming Jane
Semi-biografische film over de jonge Jane Austen. Met Anne Hathaway als Jane. Inleiding Paul Franssen.
Toegang: € 10,00.

 

ZO. 12 feb. 13.30 uur
Jane Austen en Mansfield Park

Paul Franssen verzorgt een inleiding op de film over Austens gelijknamige roman uit 1814 en de film uit 1999.
Karin Quint, auteur van de reisgids Het Engeland van Jane Austen, vertelt over de schitterende filmlocaties die gebruikt zijn in deze verfilming. Met in de pauze refreshments uit de tijd van de schrijfster.
Toegang: € 12,50

Voor meer informatie kijk op: www.salonsaffier.nl

 

 

10 februari 2017
t/m
12 februari 2017
Aanvang: 20.15 uur