Week van het Luisterboek: 17 t/m 28 juni

Juni is niet alleen de maand van het Spannende boek. In juni vindt namelijk ook de Week van het Luisterboek plaats, namelijk van 17 tot 28 juni. Uitgevers van luisterboeken promoten hun producten, en juni is daarvoor natuurlijk het meest geschikt, zo vlak voor de vakantie. De meeste luisterboeken worden immers in de auto op reis geluisterd. Sinds 2005 vindt jaarlijks de Week van het Luisterboek plaats. Een aantal uitgevers en boekhandels sloeg de handen ineen, om door middel van gezamelijke acties het luisterboek meer bekendheid te geven.
Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen. De ene persoon luistert omdat hij/zij slechtziend is, de ander omdat hij/zij de toegevoegde waarde van de stem weet te waarderen. Weer een ander wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein.
Niet alleen bestaan er voorgelezen romans of kinderversjes en -sprookjes, er zijn tegenwoordig ook moderne hoorspelen, hoorcolleges en uittreksels van managementboeken op luistercd of als download te koop.

Bij aankoop van een luisterboek in deze week, krijgt u het hoorspel Factoor 100 cadeau, een verzameling komische en leerzame vakantieervaringen, geschreven en voorgedragen door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder, auteurs van het Handboek voor de moderne vrouw.

Ook wordt in deze week het beste luisterboek van 2008 gekozen. Deze prijs wordt georganiseerd door tijdschrift Esta en in de jury zitten onder andere Mieke van der Weij en Beau van Erven Dorens. De volgende titels zijn genomineerd:

Dubbelspel van Frank Martinus Arion, gelezen door Manouschka Zeegelaar Breeveld
Extreem luid & ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safrar Foer, gelezen door Jeroen Willems
Grimmige sprookjes van Louis Paul Boon, hoorspel met o.a. Tania van der Sanden
In ongenade van J.M. Coetzee, gelezen door Hans Croiset
De oesters van Nam Kee van Kees van Beijnum, gelezen door Daan Schuurmans
Het wonderlijke verhaal van Hendrik Meijer van Roald Dahl, gelezen door Jan Meng

De winnaar wordt op 17 juni bekend gemaakt tijdens de opening van de Week van het Luisterboek.
(bron: Website Week van het Luisterboek, www.weekvanhetluisterboek.nl)

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer