Agenda

Week van het korte verhaal

De Week van het Korte Verhaal gaat zijn zesde editie in. Ruim vijfentwintig boekhandels, verspreid over heel Nederland, en in België, spannen zich tijdens die week extra in om het genre ‘Korte verhalen’ de aandacht te geven die het verdient.
De Week van begon klein, maar vindt steeds meer weerklank bij boekverkopers, pers, uitgevers maar vooral waar op gehoopt werd: bij lezers.

Steeds meer boekhandels organiseren speciale evenementen rond het korte verhaal, met als een van de hoogtepunten van afgelopen jaar de voorleesmarathon in Pantheon Boekhandel.

Halverwege de Week van – op zondag 19 februari – wordt de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt, dit jaar voor de derde maal.
De J.M.A. Biesheuvelprijs is een prijs voor de beste Nederlandstalige verhalenbundel van het afgelopen jaar waarvan het prijzengeld door crowdfunding bijeengebracht wordt. Meer informatie is te vinden op: www.jmabiesheuvelprijs.nl

 

De Week van het Korte Verhaal is een initiatief van Linnaeus Boekhandel te Amsterdam. Op deze site is meer te vinden over de activiteiten rond het korte verhaal.

 

 

14 februari 2017
t/m
21 februari 2017