We zijn er bijna!

‘Een verrassing is het grootste cadeau dat het leven je kan geven’ 

schreef Nobelprijswinnaar Boris Pasternak. 

Wat u ons schonk bestaat uit twee aspecten: de verrassing van de mate waarin Literair Nederland en Jong Literair Nederland gewaardeerd worden, en het geld zelf, waardoor we voort kunnen. Namens alle medewerkers dus zeer veel dank voor uw gulle gaven en uw waardering!! 

We kunnen een jaar op volle kracht vooruit met recenseren van interessante boeken en die onder uw aandacht brengen. U vindt dit belangrijk, maakte u ons duidelijk: naast de interviews met boeiende schrijvers, aansprekende columns, nieuws over literaire activiteiten, de wekelijkse oogst van opvallende boeken en de nieuwsbrieven, kunnen we door met een verband aanbrengen tussen de waardering voor jeugdboeken en die voor andere boeken zodat lezende jeugd doorleest.

Dat wil zeggen…  voor 81,6 %, want we ontvingen €3.362,50 van de € 4.000 die we nodig hebben.

Als u nog niet bijdroeg, maakt u deze verrassing dan compleet? (Dit is hoe dan ook onze laatste brief over dit onderwerp.)
Met nog zo’n 70 tientjes zijn we er! 


Expect nothing. Live frugally on surprise.
Alice Walker

 

Veel dank!

 

Redactie Literair Nederland
Ingrid van der Graaf, Menno Hartman, Daan Lameijer, Carolien Lohmeijer, Anky Mulders

Redactie Jong Literair Nederland
Mohana van den Kroonenberg en Carolien Lohmeijer

 

 

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

14 juni 2024

Een invuloefening

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juni 2014

Reizend op zoek naar politieke spanningen Reizend op zoek naar politieke spanningen

Een aantrekkelijk reisverhaal schrijven is nog een hele kunst. Naast woordkeus is de stijl van essentieel belang. Het zijn vaak de beschrijvingen van de kleine dingen die een reisverhaal groot maken. Neem bijvoorbeeld deze zin:

‘Als de Italiaanse aanklager op een stille zaterdagochtend Boog het stadspark in leidt, turen de twee zonnebrillen het pad af om naderende wandelaars te monsteren op dreigingspotentieel.’

Dit is een zin uit één van de reisverhalen van de bundel De zon is het probleem niet, van Daniël Rovers.