Waar mooie initiatieven en poëzie elkaar ontmoeten

door Carolien Lohmeijer

Deze week twitterde Dichter des Vaderlands Lieke Marsman het volgende: ‘Lieve mensen, ik vraag dit niet lichtzinnig: HELP MIJ hier een succes van te maken. Vanaf vandaag zamel ik geld in voor @AYAzorgnetwerk en @MBuuf. AYA biedt jonge mensen met kanker (zoals ik) brede en leeftijdsspecifieke zorg.’

‘Oneindigheid van tijd houdt me overeind nu’
Lieke Marsman

Marsman heeft de afgelopen jaren, de jaren waarin ze ziek was, veel gehad aan de hulp van AYA, een zorgnetwerk dat speciaal is opgericht voor jongvolwassenen met kanker. Kanker zet het leven van mensen volledig op zijn kop. Voor jongvolwassenen is dat bovendien net op het moment dat ze belangrijke beslissingen willen nemen in hun leven.

Het enorme spandoek dat ter ere van haar inauguratie als Dichter des Vaderlands werd onthuld met daarop een van haar dichtregels, wordt nu hergebruikt. Er worden door het atelier Mijn Buuf mooie tassen, etuis en sleutelhangers van gemaakt. Mijn Buuf is een atelier dat een werkplek biedt aan vrouwen met een migratieachtergrond.

Lieke Marsman haalt nu geld op voor AYA waarmee ook Mijn Buuf geholpen wordt.
Voor meer informatie en uw donatie: ga naar Voordekunst.nl

 

(Foto: Tilt)

Recent

21 juni 2022

Nog even geduld

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 juni 2012

Een onvoltooid verhaal
Recensie door Sunny Jansen

Doeschka Meijsing stierf begin 2012 voor zij haar verhalenbundel Het kauwgomkind kon voltooien. In mei 2012 verscheen de bundel met de door haar geselecteerde verhalen postuum. Het kauwgomkind geeft een goede dwarsdoorsnede van Meijsings werk, beginnend met I’ve got a bird that whistles, I’ve got bird that sings, het verhaal waarmee zij in 1969 debuteerde in een literair tijdschrift en eindigend met het onvoltooid gebleven Het kauwgomkind.