Waar mooie initiatieven en poëzie elkaar ontmoeten

door Carolien Lohmeijer

Deze week twitterde Dichter des Vaderlands Lieke Marsman het volgende: ‘Lieve mensen, ik vraag dit niet lichtzinnig: HELP MIJ hier een succes van te maken. Vanaf vandaag zamel ik geld in voor @AYAzorgnetwerk en @MBuuf. AYA biedt jonge mensen met kanker (zoals ik) brede en leeftijdsspecifieke zorg.’

‘Oneindigheid van tijd houdt me overeind nu’
Lieke Marsman

Marsman heeft de afgelopen jaren, de jaren waarin ze ziek was, veel gehad aan de hulp van AYA, een zorgnetwerk dat speciaal is opgericht voor jongvolwassenen met kanker. Kanker zet het leven van mensen volledig op zijn kop. Voor jongvolwassenen is dat bovendien net op het moment dat ze belangrijke beslissingen willen nemen in hun leven.

Het enorme spandoek dat ter ere van haar inauguratie als Dichter des Vaderlands werd onthuld met daarop een van haar dichtregels, wordt nu hergebruikt. Er worden door het atelier Mijn Buuf mooie tassen, etuis en sleutelhangers van gemaakt. Mijn Buuf is een atelier dat een werkplek biedt aan vrouwen met een migratieachtergrond.

Lieke Marsman haalt nu geld op voor AYA waarmee ook Mijn Buuf geholpen wordt.
Voor meer informatie en uw donatie: ga naar Voordekunst.nl

 

(Foto: Tilt)

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

26 december 2023

Beste boeken van 2023

26 december 2023

Een oeverloos bestaan

Literair Nederland - 10 jaar geleden

06 januari 2014

Een boer met een bibliotheek Een boer met een bibliotheek
Recensie door Adri Altink

Al op de eerste pagina legt Benno Bernard treffend uit waarom hij een landjonker is: ‘Gezonde buitenlucht snuif ik met welbehagen op; ik boots hier op mijn bekoorlijke platteland tussen voormalige boeren de voormalige landadel na. Daartoe bewoon ik een oud boerderijtje, cultiveer elf are grond en koester vele anachronistische inzichten, die muf ruiken in de neus van mijn tijdgenoten.’

Wie deze zinnen na lezing van het hele Dagboek (het bestrijkt de periode van 2008 tot de eerste dagen van 2013) nog eens terugpakt, merkt hoe kernachtig dat zelfportret is.