Waar mooie initiatieven en poëzie elkaar ontmoeten – deel 2

door Carolien Lohmeijer

Vorige week twitterde Dichter des Vaderlands Lieke Marsman het volgende: ‘Lieve mensen, ik vraag dit niet lichtzinnig: HELP MIJ hier een succes van te maken. Vanaf vandaag zamel ik geld in voor @AYAzorgnetwerk en @MBuuf. AYA biedt jonge mensen met kanker (zoals ik) brede en leeftijdsspecifieke zorg.’

‘Oneindigheid van tijd houdt me overeind nu’
Lieke Marsman

Marsman wilde dus geld ophalen voor AYA, een zorgnetwerk dat speciaal is opgericht voor jongvolwassenen met kanker. Dat vervolgens binnen vierentwintig uur het streefbedrag gedoneerd zou worden en al snel meer dan tienduizend euro opgehaald werd, overtrof ieders verwachtingen. Marsman is ontzettend dankbaar en geroerd door alle gulle giften. Maar omdat het nut zo groot is en hulp noodzakelijk hoopt de dichter dat een nieuw streefbedrag, € 15.000 euro, ook gehaald kan worden.

Het enorme spandoek dat ter ere van Marsmans inauguratie als Dichter des Vaderlands werd onthuld met daarop bovenstaande dichtregel wordt hergebruikt door een Haags atelier, Mijn Buuf, dat er mooie tassen, etuis en sleutelhangers van maakt. Afhankelijk van de hoogte van uw gift, krijgt u als dank een van deze producten cadeau.
Mijn Buuf is een atelier dat een werkplek biedt aan vrouwen met een migratieachtergrond.

Voor meer informatie en uw donatie: ga naar Voordekunst.nl

 

Recent

21 juni 2022

Nog even geduld

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 juni 2012

Een onvoltooid verhaal
Recensie door Sunny Jansen

Doeschka Meijsing stierf begin 2012 voor zij haar verhalenbundel Het kauwgomkind kon voltooien. In mei 2012 verscheen de bundel met de door haar geselecteerde verhalen postuum. Het kauwgomkind geeft een goede dwarsdoorsnede van Meijsings werk, beginnend met I’ve got a bird that whistles, I’ve got bird that sings, het verhaal waarmee zij in 1969 debuteerde in een literair tijdschrift en eindigend met het onvoltooid gebleven Het kauwgomkind.