Vroeger kon je lachen – Film van Bert Haanstra over Simon Carmiggelt

Eén van de verfilmde Carmiggeltkronkels door Bert Haanstra met Kees Brusse en Simon Carmiggelt.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Verdoving

In Londen werd bij een vrouw een hersentumor verwijderd terwijl ze viool speelde. Ze speelde opdat chirurgen dat deel van haar hersenen, waar precieze bewegingen worden aangestuurd en die op een scherm zichtbaar werden, niet zouden beschadigen. Er ging een foto rond van de vrouw in operationele toestand (zuurstofkapje, infuus), de viool onder haar kin geklemd, arm met strijkstok geheven. Even dacht ik dat het om een nieuwe methode van ‘onder narcose brengen’ ging: mensen dingen laten doen waardoor ze boven zichzelf uitstijgen, grip krijgen op hun geestestoestand. Het leek me niet zo gek. Toen ik eens door migraine aan bed gekluisterd was, kon ik het lezen van de ochtendkrant niet laten. Door knallende hoofdpijn kreeg ik geen letter gefocust, bladerde afwezig door naar de cultuurpagina. Daar trof me een interview met Martin Michael Driessen. 

Lees meer