Voorproefje nieuwe romans Minke Douwesz en James Agee

VOORPUBLICATIE MINKE DOUWESZ
Verliefd worden is vrij eenvoudig; de liefde onderhouden kost veel tijd en energie; maar uit elkaar gaan is het moeilijkste wat er is. Dit motief is de leidraad van Weg, de langverwachte tweede roman van Minke Douwesz, die in 2003 succesvol debuteerde met haar roman Strikt. Weg verschijnt op 17 april.

Wilt u deze voorpublicatie thuis ontvangen? Laat hier uw gegevens achter en u krijgt het boekje gratis thuis gestuurd.

VOORPUBLICATIE JAMES AGEE
In Een sterfgeval in de familie verliest de kleine Rufus zijn vader. Op de weg terug van zijn zieke opa, raakt deze in zijn Ford van de weg en sterft. In wat volgt zien we op onnavolgbare wijze de wereld door de ogen van een zesjarige. James Agee beschrijft scherpzinnig wat verlies doet met een kind, met een familie en hoe de wereld er daarna uitziet. Een sterfgeval in de familie verscheen postuum en won onmiddelijk de prestigeuze Pulitzer Prize. Deze roman verschijnt op 24 april.

Wilt u deze voorpublicatie thuis ontvangen? Laat hier uw gegevens achter en u krijgt het boekje gratis thuis gestuurd. (Van Ooschot)

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer