Agenda

Voorleesavond bij Horizonverticaal in Haarlem

Agenda

Op zaterdag 23 februari is er een voorleesavond bij Horizonverticaal in Haarlem. Schrijvers L.H. Wiener, Jan van Mersbergen, Lucas Hirsch en Joubert Pignon dragen voor uit eigen werk én uit het werk van hun literaire helden.

L.H. Wiener leest F. Bordewijk en L.H. Wiener. Jan van Mersbergen leest Cormac McCarthy en Jan van Mersbergen. Lucas Hirsch leest Allen Ginsberg, Lucebert, Gerrit Kouwenaar, Sirkka Turka en Lucas Hirsch. Joubert Pignon leest Richard Brautigan en Joubert Pignon.

L.H. Wiener (1945) is een van Nederlands beste verhalenvertellers. Hij woont en werkt in Haarlem. Na tien verhalenbundels brak hij door met de succesvolle roman Nestor (2002), bekroond met de F. Bordewijkprijs.

Jan van Mersbergen (1971) is auteur van zes romans. Zijn roman Naar de overkant van de nacht werd bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011. Momenteel wordt dit boek verfilmd.

Lucas Hirsch (1975) is dichter te Haarlem. Er verschenen drie bundels van zijn hand bij Uitgeverij De Arbeiderspers. Momenteel werkt hij aan een roman. Hirsch is oprichter van het Haarlemse literaire productiebureau Kleine Revolutie Producties.

Joubert Pignon (1978) is schrijver te Haarlem en debuteerde eind 2012 met Er gebeurde o.a. niets, een roman in zeer korte verhalen. Momenteel werkt Pignon aan zijn tweede en zijn vierde boek.

De avond begint om 20:30, deur is om 20.00 open.
Entree 5,00 euro
Adres: Houtmarkt 7, Haarlem