Vliegen en andere vogels – Bianca Boer

ik maak verliefdheid
op de brug van je neus
en prop de gaten vol rozenblad
vers geplukt vochtig geurend
je goddelijke mond geef ik lucht
ademen doe je voor mij
stikken via mij

Net als de verhalen in Troost en de geur van koffie uit 2007, zitten de gedichten in Vliegen en andere vogels tjokvol onverwachte wendingen, bizarre personages en verfrissende beelden. Maar bovenal spreekt uit haar poëzie een enorme compassie voor mensen en dieren, allebei eigenaardige wezens die maar zo’n beetje door het leven scharrelen en over wie je je kunt blijven verbazen.

Bianca Boer (1976) won de Nieuw Proza Prijs, publiceerde onder meer in De Gids, Tirade en Passionate en trad op tijdens Crossing Border. Haar debuut Troost en de geur van koffie werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs 2007.

Vrijdag 18 juni aanstaande wordt Vliegen en andere vogels gepresenteerd bij boekhandel v/h Van Gennep in Rotterdam. Het begint om 17:30.

Vliegen en andere vogels

Auteur: Bianca Boer
Verschijnt bij: Uitgeverij LJ Veen (juni 2010)
Prijs: € 15,-

Recent

19 februari 2018

Spiegels van de tijd

14 februari 2018

Gedenkteken in woorden

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 februari 2008

Indrukwekkend verhaal

Door Bernadet

De overgave is na De zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek de derde historische roman van Arthur Japin die een mengeling is van fictie en non-fictie. Het verhaal is gebaseerd op de geschiedenis van Cynthia Ann Parker (zij staat ook op de voorkant van het boek) Als kind groeide zij op bij de familie Parker die na een lange reis vol beproevingen een nieuw bestaan probeerden op te bouwen in Texas.

Lees meer