Agenda

Vijfde editie van 'Middag van het kinderboek' in september 2013

Agenda

In tegenstelling tot wat dit bericht waarschijnlijk bij velen oproept, is dit niet een ‘Middag’ voor lezers die van kinderboeken houden maar voor de schrijvers daarvan. De kinderboekenschrijvers dus. En deze Middag van het kinderboek vindt plaats op een ochtend en een middag van dezelfde dag, dus misschien dat het in de toekomst de Dag van het kinderboek gaat heten.

Het thema van deze vijfde Middag van het Kinderboek heeft als thema  Tot het brood ons scheidt.

Veranderingen in het boekenvak dwingen tot het herzien van relaties die voor eeuwig leken. Hoe trouw kun je blijven aan je uitgever als die in jouw ogen vreemdgaat met een andere schrijver? Hoe trouw kun je blijven aan de boekhandels als die een voor een de deuren sluiten? Hoe trouw kun je blijven aan de bibliotheek als die amper nog boeken van je in de collectie heeft? Hoe trouw kun je blijven aan de lezer als die je boek digitaal wil hebben, maar er geen cent voor over heeft? En waar is nog plaats voor artikelen over kinder- en jeugdboeken  en waar is ruimte voor de ontwikkeling van diezelfde kinder- en jeugdliteratuur? Daarover, en nog veel meer, gaat de vijfde Middag van het Kinderboek.

Initiatiefnemer voor het organiseren van deze ‘Middag’ voor kinderboekenschrijvers is Ted van Lieshout.

Tijdens de Middag van het Kinderboek’ zijn er ’s morgens workshops voor auteurs en illustratoren, waaronder voor het eerst een workshop met belastingtips voor illustratoren. ’s Middags zijn er lezingen rond het thema.

I. v/d Graaf

 

Middag van het kinderboek
Waar: OBA, Oosterdokseiland  te Amsterdam
Wanneer: 14 september 2013