Vierde editie Turing Nationale Gedichten wedstrijd 2012

De vierde editie van de Turing Nationale Gedichten wedstrijd is vorige week van start gegaan. Nieuwe – en oud-deelnemers worden van harte uitgenodigd mee te doen. De Turing Nationale Gedichten wedstrijd is de enige nationale poëzieprijs die iedereen kan winnen. Alle beoordelingen vinden plaats op basis van anonimiteit. De wedstrijd sluit dit
jaar op 15 november 2012.

De jury wordt dit jaar voorgezeten door de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. De rol van Ambassadeur wordt vervuld door Gerrit Komrij. Net als vorig jaar kunnen ook dichters uit Vlaanderen meedingen voor het beste gedicht van het jaar.

De prijs voor het beste gedicht bedraagt ook nu weer €10.000. Daarnaast krijgen de deelnemers die in de Top 20 eindigen de gelegenheid een manuscript ter beoordeling aan Uitgeverij Atlas-Contact voor te leggen, worden de drie beste gedichten gepubliceerd in literair tijdschrift De Gids en wordt de Top 100 gepubliceerd in een poëziebundel, uitgegeven door Uitgeverij Atlas-Contact en ingeleid door Ramsey Nasr. Kortom, hoog eindigen in de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd kan in belangrijke mate bijdragen aan je bekendheid als dichter!

Mocht je inzending tot de duizend beste gedichten behoren, dan ontvang je van de redactie van Poëzie tijdschrift Awater een persoonlijke beoordeling. Ook dit kan je verder helpen bij het schrijven van poëzie. De Top 100 wordt samengesteld door de redactie van Awater en eind december 2012 bekendgemaakt. De jury kiest vervolgens uit de Top 100 de uiteindelijke prijswinnaars.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 6 februari in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Bezoek de website www.nationalegedichtenwedstrijd.nl. voor meer informatie.

 

Recent

19 maart 2018

Moeder gaat dood

Literair Nederland - 10 jaar geleden

31 maart 2008

Hans Lodeizen,Koen Hilberdink

Na de biografie over Hans Lodeizen van Gerard Bes uitgegeven in 2001 nu wederom een biografie over deze dichter. Als je de kritieken mag geloven is de biografie van Hilberdink een stuk beter en helderder. Zelf heb ik het boek van Bes niet gelezen dus daar kan ik niet over oordelen.

Hans Lodeizen is vooral bekend als de gevoelige, jonggestorven dichter. In deze biografie komt echter vooral de strijd met zijn vader en het accepteren van zichzelf als homoseksueel zijnde naar voren.

Lees meer