Vierde editie Turing Nationale Gedichten wedstrijd 2012

De vierde editie van de Turing Nationale Gedichten wedstrijd is vorige week van start gegaan. Nieuwe – en oud-deelnemers worden van harte uitgenodigd mee te doen. De Turing Nationale Gedichten wedstrijd is de enige nationale poëzieprijs die iedereen kan winnen. Alle beoordelingen vinden plaats op basis van anonimiteit. De wedstrijd sluit dit
jaar op 15 november 2012.

De jury wordt dit jaar voorgezeten door de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. De rol van Ambassadeur wordt vervuld door Gerrit Komrij. Net als vorig jaar kunnen ook dichters uit Vlaanderen meedingen voor het beste gedicht van het jaar.

De prijs voor het beste gedicht bedraagt ook nu weer €10.000. Daarnaast krijgen de deelnemers die in de Top 20 eindigen de gelegenheid een manuscript ter beoordeling aan Uitgeverij Atlas-Contact voor te leggen, worden de drie beste gedichten gepubliceerd in literair tijdschrift De Gids en wordt de Top 100 gepubliceerd in een poëziebundel, uitgegeven door Uitgeverij Atlas-Contact en ingeleid door Ramsey Nasr. Kortom, hoog eindigen in de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd kan in belangrijke mate bijdragen aan je bekendheid als dichter!

Mocht je inzending tot de duizend beste gedichten behoren, dan ontvang je van de redactie van Poëzie tijdschrift Awater een persoonlijke beoordeling. Ook dit kan je verder helpen bij het schrijven van poëzie. De Top 100 wordt samengesteld door de redactie van Awater en eind december 2012 bekendgemaakt. De jury kiest vervolgens uit de Top 100 de uiteindelijke prijswinnaars.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 6 februari in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Bezoek de website www.nationalegedichtenwedstrijd.nl. voor meer informatie.

 

Recent

19 oktober 2018

De man die wachtte

18 oktober 2018

Een strijdbare vrouw

17 oktober 2018

Snippers vol belofte

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 oktober 2008

Kwetsbare poëzie

Recensie door Wouter

De nieuwe bundel van dichter en journalist Hilbrand Rozema kent lange zinnen van weinig woorden. En zoals een Groninger betaamt, heeft die aan een half woord genoeg. Hoewel, weinig halve woorden, want Rozema floreert in taligheid. Dit brengt enerzijds prachtige constructies met zich mee, zoals de eenvoudige maar prachtige beginzinnen van de vierdelige cyclus ‘Losgeregende bloesems’: ‘Het licht van de zon / op de losgeregende bloesems.’

Lees meer