Agenda

Vierde editie City2Cities gaat dit weekend van start

Agenda

Dit weekend start de vierde editie van City2Cities: Internationale Literatuurdagen Utrecht.

Schrijver Jaap Scholten en Writer in Residence Nuala Ní Dhomhnaill spreken zaterdag 5 april respectievelijk over Boedapest en Dublin, (themasteden van dit jaar).
Zondag 6 april geeft György Konrád de Belle van Zuylenlezing en vindt aansluitend een literair diner met Judith Koelemeijer en de Hongaarse schrijfster Krisztina Tóth plaats. Het gehele openingsweekend is uitverkocht. De komende week treden nog tientallen andere (inter)nationale auteurs op tijdens de literaire nachtclub, stadswandelingen, filmvertoningen, lezingen en tot slot de festivaldag in Paushuize op zondag 13 april.

Enkele hoogtepunten uit het festivalprogramma zijn onder meer:
ma 27 april, filmavond met de documentaire The Joycean Society, over een groep mensen die al dertig jaar Finnegans Wake leest en Miklós Mészöly, over de grootste Hongaarse schrijver van de twintigste eeuw.
Bekendmaking Filter vertaalprijs 2014  (di. 8 april) en uitreiking C.C.S. Croneprijs 2014 aan Esther Jansma voor haar hel oeuvre (wo. 9 april). Verder is er een Literaire nachtclub en een avond voor Gerrit Komrij, een eerbetoon aan de Nederlandse dichter t.g.v. zijn 70ste geboortejaar.
Za. 12 april is er de dag van James Joyce met ’s middags een Ulysses-wandeling door Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de site van City2Cities.