16 juli 2009

Videowedstrijd Meander

Draag je gedichten voor, laat het filmen en win een nominatie. Ook dit jaar organiseert Meander weer de Dichtersprijs. Nieuw is dat een van de nominaties wordt bepaald via een videowedstrijd.
Iedereen die dat wil kan een video-opname inleveren waarop hij of zij eigen gedichten voordraagt. Degene die dat het beste doet is dan één van de zes genomineerden voor de Dichtersprijs. Tussen nu en het moment waarop de winnaar bekend is zullen op onze site alle filmpjes te zien zijn die aan de voorwaarden voldoen.

Het werkt zo:
– Draag een aantal van je eigen gedichten voor en film dat (of beter nog: laat iemand anders dat filmen).
– Zet de opname op YouTube of op een soortgelijke site.
– Vul hier een formulier in. Daarop moet je onder andere het adres van de opname invullen.
Meedoen kan tot en met 30 september 2009.

Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat deelnemers hun eigen gedichten voordragen. Pluk dus niet zomaar een paar gedichten van internet en laat ook bijvoorbeeld je vriendin niet jouw werk voordragen.
De opname mag maximaal vijf minuten duren. (Als de opname langer duurt, tellen alleen de eerste vijf minuten mee voor de beoordeling. Zonder deze bepaling zouden we geen juryleden kunnen vinden.)
Deelnemers mogen maar één filmpje inleveren en moeten geboren zijn vóór 1993.

Bij de beoordeling worden in afnemende volgorde van belang beoordeeld:
? de gedichten
? de voordracht en totale presentatie
? de opname.

Onscherpe filmpjes, gemaakt met een mobiele telefoon, mogen ook worden ingezonden, maar bedenk wel dat dit de overtuigingskracht van je presentatie niet ten goede zal komen. Let vooral ook op de geluidskwaliteit: als je niet te verstaan bent, maak je zeker geen kans. Gebruik liever geen muziek in de opname, tenzij het zeer essentieel is voor je voordracht.

De winnaar wordt bepaald door een jury en de hoofdprijs is een nominatie voor de Dichtersprijs 2010.
(De jury kan echter ook besluiten de winnaar in plaats daarvan een kleine geldprijs te geven.)

Tussen nu en het moment waarop de winnaar bekend is zullen op onze site alle filmpjes te zien zijn die aan de voorwaarden voldoen.
De inzendingen via Youtube zijn te zien op: www.youtube.com/view_play_list.

(bron: Meander Magazine)

Recent

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

19 november 2007

Net niet spannend genoeg
Door Fatima Bajja

Het lijkt alsof Sylvia Houweling alles heeft wat haar hartje begeert. Ze is getrouwd met Eddie Kronenburg, heeft twee kinderen en woont in een prachtig huis in Amsterdam-Zuid. Toch is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. Eddie werkt namelijk in de onderwereld, hij is verantwoordelijk voor het transport van drugs.

Lees meer