Verzameld werk, deel 7 – Karel van het Reve

Het laatste deel van Verzameld werk van Karel van het Reve,  is verschenen. 

Dit laatste, zevende deel omvat de jaren 1995 – 1999. Het bevat de bundels Luisteraars! en Achteraf die allebei een grote hoeveelheid onderhoudende, zeer levendig geschreven columns bevatten. In de bibliofiel verschenen uitgave Apologie gaat Van het Reve uitgebreid in op de bijdragen aan het huldeboek bij zijn zeventigste verjaardag. De afdeling met ongebundeld werk telt ruim 30 paginas. Net als deel 6 bevat dit deel een keuze uit de tekeningen die Peter van Straaten destijds bij de Achteraf-columns maakte.
Het boek bevat als surplus een uitgebreid namenregister op de inhoud van alle zeven delen.
Naast deel 7 verschijnt deze week ook het fotoboek van Karel van het Reve, Knip dan, toe dan!, samengesteld door dochter Jozien Driessen van het Reve en Hella Rottenberg.

Ter viering van de afsluiting van het verzameld werk van een van Nederlands’ grootste en meest geliefde essayisten, vindt er op 6 december een avond plaats in De Rode Hoed. Sprekers zijn onder anderen Thomas von der Dunk, Aleid Truijens en Paul Cliteur. Zie hier het bericht over 6 december in De Rode Hoed.

Het complete verzameld werk is vanaf nu verkrijgbaar in een exclusieve linnen cassette, te koop in de www.vanoorschot.nl/winkel . Deze cassette is ook los verkrijgbaar.

 

Verzameld werk deel 7

Karel van het Reve
Prijs: € 45,00
Verschenen bij Van Oorschot

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer