1 december 2011

Verzameld werk, deel 7 – Karel van het Reve

Het laatste deel van Verzameld werk van Karel van het Reve,  is verschenen. 

Dit laatste, zevende deel omvat de jaren 1995 – 1999. Het bevat de bundels Luisteraars! en Achteraf die allebei een grote hoeveelheid onderhoudende, zeer levendig geschreven columns bevatten. In de bibliofiel verschenen uitgave Apologie gaat Van het Reve uitgebreid in op de bijdragen aan het huldeboek bij zijn zeventigste verjaardag. De afdeling met ongebundeld werk telt ruim 30 paginas. Net als deel 6 bevat dit deel een keuze uit de tekeningen die Peter van Straaten destijds bij de Achteraf-columns maakte.
Het boek bevat als surplus een uitgebreid namenregister op de inhoud van alle zeven delen.
Naast deel 7 verschijnt deze week ook het fotoboek van Karel van het Reve, Knip dan, toe dan!, samengesteld door dochter Jozien Driessen van het Reve en Hella Rottenberg.

Ter viering van de afsluiting van het verzameld werk van een van Nederlands’ grootste en meest geliefde essayisten, vindt er op 6 december een avond plaats in De Rode Hoed. Sprekers zijn onder anderen Thomas von der Dunk, Aleid Truijens en Paul Cliteur. Zie hier het bericht over 6 december in De Rode Hoed.

Het complete verzameld werk is vanaf nu verkrijgbaar in een exclusieve linnen cassette, te koop in de www.vanoorschot.nl/winkel . Deze cassette is ook los verkrijgbaar.

 

Verzameld werk deel 7

Karel van het Reve
Prijs: € 45,00
Verschenen bij Van Oorschot

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

10 oktober 2017

Eindeloos gepieker

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer