Verzameld werk, deel 7 – Karel van het Reve

Het laatste deel van Verzameld werk van Karel van het Reve,  is verschenen. 

Dit laatste, zevende deel omvat de jaren 1995 – 1999. Het bevat de bundels Luisteraars! en Achteraf die allebei een grote hoeveelheid onderhoudende, zeer levendig geschreven columns bevatten. In de bibliofiel verschenen uitgave Apologie gaat Van het Reve uitgebreid in op de bijdragen aan het huldeboek bij zijn zeventigste verjaardag. De afdeling met ongebundeld werk telt ruim 30 paginas. Net als deel 6 bevat dit deel een keuze uit de tekeningen die Peter van Straaten destijds bij de Achteraf-columns maakte.
Het boek bevat als surplus een uitgebreid namenregister op de inhoud van alle zeven delen.
Naast deel 7 verschijnt deze week ook het fotoboek van Karel van het Reve, Knip dan, toe dan!, samengesteld door dochter Jozien Driessen van het Reve en Hella Rottenberg.

Ter viering van de afsluiting van het verzameld werk van een van Nederlands’ grootste en meest geliefde essayisten, vindt er op 6 december een avond plaats in De Rode Hoed. Sprekers zijn onder anderen Thomas von der Dunk, Aleid Truijens en Paul Cliteur. Zie hier het bericht over 6 december in De Rode Hoed.

Het complete verzameld werk is vanaf nu verkrijgbaar in een exclusieve linnen cassette, te koop in de www.vanoorschot.nl/winkel . Deze cassette is ook los verkrijgbaar.

 

Verzameld werk deel 7

Karel van het Reve
Prijs: € 45,00
Verschenen bij Van Oorschot

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer