Agenda

Vertalersgeluktournee trekt door Nederland

Achttien voor de Europese Literatuurprijs 2017 genomineerde vertalers – waaronder de vertalers van Ian McEwan, Juli Zeh, Orhan Pamuk, Max Porter en László Krasznahorkai – vertellen in verschillende boekhandels over de door hen vertaalde romans. De tournee is op 5 april begonnen bij Athenaeum Boekhandel in Haarlem, doet boekhandels aan in Groningen, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen en eindigt op dinsdag 23 mei bij Boekhandel Van Rossum in Amsterdam.

Een tournee waarbij literatuurliefhebbers de gelegenheid geboden wordt kennis te maken met de vertalers van de genomineerde titels voor de Europese Literatuurprijs 2017:

De schuilplaats van Christoph Boltanski, vertaald uit het Frans door Prescilla van Zoest (Cossee)
Viviane Élisabeth Fauville van Julia Deck, vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe (Vleugels)
Inham van Cynan Jones, vertaald uit het Engels door Jona Hoek (Koppernik)
Reis naar het einde van António Lobo Antunes, vertaald uit het Portugees door Harrie Lemmens (Ambo|Anthos)
Notendop van Ian McEwan, vertaald uit het Engels door Rien Verhoef (Harmonie)
De rode stoeltjes van Edna O’Brien, vertaald uit het Engels door Molly van Gelder en Paul Bruijn (De Bezige Bij)
Dat vreemde in mijn hoofd van Orhan Pamuk, vertaald uit het Turks door Margreet Dorleijn en Hanneke van der Heijden (De Bezige Bij)
Swing Time van Zadie Smith, vertaald uit het Engels door Peter Abelsen (Prometheus)
Kijk voor de hele lijst op Longlist Europese Literatuurprijs 2017,  28 juni wordt de shortlist bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Spui25 in Amsterdam.

Waar en wanneer komt Vertalersgeluktournee nog langs:

Vrijdag 28 april, 20:00
Boekhandel van Pampus in Amsterdam

Dinsdag 16 mei, 20:00
Boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen

Dinsdag 23 mei, 19:30
Boekhandel Van Rossum in Amsterdam

Extraatjes:

In het kader van dit tournee organiseert Athenaeum Boekhandel een reeks van drie leesclubs rond drie genomineerde romans, mét de vertalers. De leesclubs vinden plaats onder leiding van Maartje Kroonen. Men kan nog deelnemen op 24 mei en 21 juni in de Athenaeum Boekhandel in Amsterdam aan het Spui.

Ben u lid van een leesclub en is uw leesclub geïnteresseerd in vertaalde romans dan bieden Stichting Schrijvers School Samenleving en het Letterenfonds u de mogelijkheid om voor het gereduceerde tarief van 100 euro één van de voor de Europese Literatuurprijs 2017 genomineerde vertalers uit te nodigen. Lees hier meer over dit aanbod.
Voor meer informatie en reserveren (verplicht) raadpleeg de website van de betreffende boekhandel.

 

28 april 2017
t/m
23 mei 2017
Aanvang: 19.30 of 20.00 uur
Verschillende boekhandels door het land