Agenda

'Verse Verzen poezieavond' in nieuwe boekhandel 'Over het water' Amsterdam-Noord

Agenda

Boekhandel Over het water is een nieuwe literaire boekhandel in Amsterdam-Noord. In deze tijden komt het erop aan doorzettingsvermogen te hebben en dat had boekhandelaar Lot Douze. Zij verwierf een startkapitaal met behulp van een succesvolle crowdfundingsactie.

Donderdag 21 november is er in de Boekhandel een poëzieavond rond de nieuwe bundels van het najaar. Met medewerking van de dichters Thomas Möhlmann, Hélène Gelèns en Jan-Willem Anker. Zij dragen voor uit hun jongste werk. Daarnaast worden er andere nieuwe bundels besproken. Tijdens Verse Verzen worden de bezoekers op de hoogte gebracht van al wat nieuw is.

Thomas Möhlmann vertelt over zijn derde bundel Waar we wonen. Waarover een NRC recensent schreef dat zijn recensie: ‘de reikwijdte van Möhlmanns werk te kort doet. Goede poëzie laat zich nu eenmaal niet navertellen.’
Hélène Gelèns schrijft volgens Piet Gerbrandy ‘met vaart en humor. Poëzie van grote wijsheid’. In haar nieuwste bundel, Applaus vanuit het donker, worden liedjes gezongen, spelregels bedacht, herinneringen gemaakt en achteloze uitspraken gedaan.
De nieuwste bundel van Jan-Willem Anker, Beproevingen laveert tussen proza en poëzie. De personages in Beproevingen zoeken struikelend hun weg door de verleidingen van de consumptiemaatschappij.

Sinds september runt Lot Douze deze inspirerende ontmoetingsplaats aan de Van der Pekstraat in Noord. Wekelijks zijn er evenementen als proeven van een kookboek, boekpresentaties en schrijversbezoeken.


Verse Verzen poeziëavond
Do. 21 november
Tijd: 20.00-22.00 uur
Van der Pekstraat 59
, Amsterdam

tel: 020-7370533
toegang gratis
www.boekhandeloverhetwater.nl