Vandaag verschijnt: 'Blinde wilg, slapende vrouw' – Haruki Murakami

Haruki Murakami bewijst met deze fantastische verhalenbundel opnieuw dat hij elke literaire vorm beheerst. Blinde wilg, slapende vrouw bestrijkt het hele spectrum van de menselijke ervaring. De mysterieuze verhalen variëren in sfeer van surrealistisch tot alledaags.

De lezer vindt krassende kraaien, een misdadige aap en een ijscoman op zijn pad, en wordt geconfronteerd met de dromen die ons leven bepalen en de wensen die we koesteren. Bij een onverwachte ontmoeting in Italië, een romantische ballingschap in Griekenland, een vakantie op Hawaii of in de greep van het dagelijks leven worden de personages geraakt ? door het opgloeien van een vuurvliegje, een pijnlijk verlies, opvlammende erotiek en de schrijnende afstand tussen mensen die eigenlijk snakken naar elkaars nabijheid.

Neem hier alvast een voorproefje op Blinde wilg, slapende vrouw.

Haruki Murakami (1949) is een van de meest vooraanstaande Japanse auteurs. Zijn werk wordt wereldwijd in meer dan veertig landen vertaald. www.harukimurakami.nl

Twee van zijn andere boeken, Spoetnikliefde en Ten zuiden van de grens zijn vanaf 1 juli in prijs verlaagd. Voor slechts 10 euro per stuk heb je twee heerlijke zomerboeken.

Haruki Murakami, Blinde wilg, slapende vrouw. Atlas, paperback, 384 p., € 19,90

Recent

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 juli 2008

Leven na een moord

Door Pauline van der Lans

Zoals de in het begin van de serie Desperate Housewives overleden Mary Alice Young met een alziende blik de gebeurtenissen in Wisteria Lane weergeeft, zo vertelt in Alice Sebolds roman De wijde Hemel de vermoorde tiener Susie Salmon hoe het haar achterblijvers vergaat.

Lees meer