25 maart 2010

Van acquit ? Pietro Grossi

Onlangs is bij Uitgeverij Van Gennep Van acquit verschenen, de eerste roman van Pietro Grossi.

Dino is stratenmaker; net als zijn vader voor hem. Zwijgend tikt hij elke dag op zijn knieën kasseien de grond in. Vroeger droomde hij nog van verre reizen, maar tegenwoordig is hij tevreden met zijn werk en zijn grote liefde: biljart. Aan de biljarttafel is hij op zijn gemak. Daar bestaat geen pech, geen ongeluk. Daar kan hij van de dingen op aan.

Maar dan krijgt hij kort na elkaar twee berichten die zijn zekerheden in één klap wegnemen. Na een reeks schokkende gebeurtenissen moet Dino inzien dat hij in zijn leven niet de juiste keuzes heeft gemaakt.

Pietro Grossi werd in 1978 geboren in Florence en groeide op in een boerderij in Toscane. Voor zijn verhalenbundel Vuistslagen ontving hij de Premio Fiesole Narrativa Under 40. Ook werd Vuistslagen genomineerd voor de Premio Strega 2006.

Van acquit
Auteur: Pietro Grossi
Vertaald door: Pieter van der Drift
Verschenen bij: Uitgeverij Van Gennep
Prijs: € 14,95

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer