Agenda

Uitgelezen Verhalen tijdens de Week van het Korte Verhaal

Agenda: 17 februari / Tolhuistuin / Amsterdam

In New York bestaat het concept al sinds 1985 en trekt het volle zalen onder de naam Selected Shorts, met Broadway- en Hollywood-acteurs.

In Nederland is het een vrij nieuw fenomeen maar wordt toch al weer de vierde editie van Uitgelezen verhalen gepresenteerd. Uitgelezen verhalen is een ontmoeting tussen literatuur en theater. Acteurs zullen deze vierde editite verhalen vertellen van Anton Tsjechov, Philip Huff, Joseph Roth, Niña Weijers en Thomas Heerma van Voss. Aan de vorige edities werkten onder anderen mee Pierre Bokma en Johanna ter Steege.

De eerstvolgende Uitgelezen Verhalen is tijdens de Week van het Korte Verhaal ( 14 t/m 21 februari). Deze week gaat van start op 14 februari met de bekendmaking van de eerste J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandstalige verhalenbundel uit 2014.

De acteurs Elle van Rijn, Aus Greidanus jr. en Marcel Faber zullen van bovengenoemde auteurs korte verhalen lezen. De avond is onderdeel van de Week van het Korte Verhaal.  Philip Huff, Niña Weijers en Thomas Heerma van Voss zullen ook aanwezig wanneer de verhalen gelezen worden.

De verhalen zijn geselecteerd op het thema de Liefde in haar vele vormen: de hopeloze liefde voor een ex-vriendin (Huff), de voorbije liefde tussen een plattelandsarts en zijn overspelige vrouw (Tsjechov), de liefde voor een kamermeisje (Roth), de mogelijk ontluikende liefde tussen een taxichauffeur en passagier (Weijers) en betaalde liefde (Heerma van Voss).


Uitgelezen verhalen

Dinsdag 17 februari
Aanvang 20.00 uur
Tolhuistuin IJzaal
IJpromenade 2, Amsterdam Noord (bij Eye film)
Kaarten: 12.50 euro via www.ticketkantoor.nl/shop/uitgelezen

Kijk ook op www.uitgelezenverhalen.nl