Agenda

Tweedaagse Masterclass recenseren

Dit voorjaar organiseert Literair Nederland in samenwerking met Het Literatuurhuis een Masterclass recenseren. Deze tweedaagse Masterclass is bedoeld voor belezen online recensenten, bloggers en overige belangstellenden met een goede pen die zich willen bekwamen in het recenseren. Tijdens de Masterclass leer je aan welke criteria een goede recensie moet voldoen. Waar let je op tijdens het lezen: compositie, stijl, psychologie van de personages en hoe onderbouw en verantwoord je je oordeel? Hoe schrijf je een recensie die ook begrijpelijk is voor degene die het boek nog niet heeft gelezen. Moet je citeren en hoeveel?
Na afloop van de Masterclass is het de bedoeling dat je in staat bent een roman/dichtbundel te interpreteren, samen te vatten en daarvan verslag kunt doen op een persoonlijke en overtuigende manier.

De Masterclass wordt verzorgd door literatuurcriticus Rob Schouten en poëzierecensent Janita Monna. Schouten ontwikkelde zich naast zijn veelgeprezen werk als dichter en auteur, tot gerenommeerd literatuurcriticus. Hij nam plaats in talloze literaire jury’s en schreef onder andere als poëzierecensent voor het weekblad Vrij Nederland. Op dit moment schrijft hij columns en recensies voor het dagblad Trouw. Monna schrijft tevens voor Trouw; wekelijks verschijnt een poëzierecensie van haar hand en daarnaast verzorgt ze een maandelijkse column in het dagblad.

Lees hier meer over de cursus en om je aan te melden.

Na de cursus kun je eventueel aan de slag als recensent (op vrijwillige basis) bij www.LiterairNederland.nl.

 

 

7 april 2018
t/m
14 april 2018
Aanvang: beide dagen 10.00 - 16.00 uur
Het Literatuurhuis, Oude gracht 237, Utrecht
Deelname kosten: € 225 (schrijfmateriaal, lunch, koffie/thee en borrel na afloop inbegrepen)