Agenda

Toonder-lezing in het Letterkundig Museum

Agenda

Willem van Spronsen – schrijver, tekenaar en schilder – was directeur van het Rosa Spier Huis te Laren. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. In die hoedanigheid raakte hij bevriend met Marten Toonder, een vriendschap die duurde tot aan Toonders sterfbed. In Tirade nr 432 uit 2010 publiceerde van Spronsen De laatste leerling van Marten Toonder. Waarin hij beschrijft hoe Toonder zijn leermeester werd en over de vriendschap die daaruit voortkwam.

Op zondag 13 januari neemt Van Spronsen u mee naar de nadagen van de geestelijk vader van Tom Poes en Olivier B. Bommel. Met gevoel voor detail zet hij een liefdevol portret neer van de markante kunstenaar, die zijn leermeester was. Hij lardeert zijn lezing met diverse lichtbeelden.

De grote overzichtstentoonstelling Marten Toonder. Een dubbel denkraam­, is nog t/m 31 januari te zien is. Zelden vertoond materiaal brengt Toonders bijzondere wereld tot leven. Op zondag 27 januari vindt in het Letterkundig Museum de Toonderjaar Slotmanifestatie plaats; een gedenkwaardige afsluiting van het Toonderjaar met diverse interessante activiteiten en een beurs voor verzamelaars.


Toonder-lezing

Zondag 13 januari

Kijk voor meer informatie op www.letterkundigmuseum.nl.