Agenda

Toneelvoorstelling: Hannah en Martin – mugmetdegoudentand

Hannah en Martin- mugmetdegoudentand
Over de kortstondige relatie tussen filosofen Arendt en Heidegger, zij Joods, hij nationaal-socialist

Na het succes van o.a. ‘SEXAPPEAL’ (2009), ‘Mug Inn’ (2007) en ‘Quality Time’ (2006) is mugmetdegoudentand opnieuw te zien in de Toneelschuur in Haarlem. Van wo 20 t/m za 30 mei spelen Lineke Rijxman en Willem de Wolf in HANNAH EN MARTIN, een bijzondere voorstelling gebaseerd op de kortstondige liefdesrelatie tussen de Joodse filosofe Hannah Arendt en haar nationaal-socialistische leraar Martin Heidegger.

“‘En, valt er nog wat te lachen?’ Is de eerste vraag die klinkt als acteurs Lineke Rijxman en Willem de Wolf hun bijna voltooide toneelstuk voorlezen over de liefde tussen Hannah Arendt en Martin Heidegger. De geheime romance tussen de joodse filosofe, die haar leven lang het kwaad probeerde te doorgronden, en de nazi partij-ideoloog vormt het verbijsterende onderwerp van een nieuwe voorstelling. Het idee ontstond toen Lineke Rijxman en Willem de Wolf in Maastricht een aan Hannah Arendt gewijde boekwinkeletalage zagen. Het resultaat is een briljant stuk waarin de rollen van de twee filosofen, de toneelschrijvers en de acteurs door elkaar heen lopen.” [OPZIJ]

HANNAH EN MARTIN
wo 20 t/m za 30 mei (beh zo & ma), 20.00 uur (première za 23 mei).
Kaarten: € 16,00 / 13,50 try outs: € 14,00 / 12,00.

De relatie tussen vooraanstaande filosofen Hannah Arendt (1906 – 1975) en Martin Heidegger (1889 – 1976) is veelvuldig als immoreel bestempeld. Zelf wilden ze het er niet over hebben, maar mugmetdegoudentand wel. Want de scheiding tussen privé en publiek, waar zowel Hannah als Martin zo op gesteld waren, gaat in onze tijd niet meer op. Wij willen tegenwoordig alles van iedereen weten. Zo wil de mug weten hoe deze twee beroemde Duitsers zich door de dramatische tijd waarin ze leefden heen hebben geslagen. En wat zouden ze gevonden hebben van de tijd waarin wij leven?

met: Lineke Rijxman, Willem de Wolf, Joan Nederlof
(bron: Toneelschuur)

Lees meer en reserveer: www.toneelschuur.nl