Agenda

Toneelgroep De Tijd speelt Schitterend gebrek

Woensdag 20 mei, 20.30 in de Toneelschuur in Haarlem. Toegang: 16 euro / 13,50 euro

Schitterend gebrek – De Tijd
Geprezen toneelbewerking van Arthur Japins bestseller

Jurgen Delnaet en Lucas Vandervost maakten een subtiele toneelversie “vol elegante details van ijdelheid.” [de Volkskrant] van Arthur Japins fameuze roman ‘Een schitterend gebrek’ (2003). Door dom toeval liep het mis met de prille liefde tussen Lucia en Casanova. Later ontmoeten de vroegere geliefden elkaar opnieuw in de loge van een Amsterdamse schouwburg ? al weet hij dat niet. Achter haar sluier is ze veilig.

Het Vlaamse gezelschap De Tijd speelt deze bewerking met een knipoog naar de film ‘Back to the Future’, met het ene oog naar het verleden en het andere naar de toekomst gericht. “Wie de theaterbewerking gaat zien, komt niet bedrogen uit.” [De Morgen], “Daar waar Japins erudiete elegantie de roman wat afstandelijk maakt, geeft de emotionele, verlegen-hoekige speelstijl van de vertelsters de toneelversie een ingeleefde schoonheid.” [NRC Handelsblad]

spel: Suzanne Grotenhuis, Rosa Vandervost tekst: Arthur Japin bewerking: Jurgen Delnaet regie: Jurgen Delnaet, Lucas Vandervost (Toneelschuur)

Schitterend Gebrek draait ook nog op 3 en 4 juni in de Rotterdamse Schouwburg

www.toneelschuur.nl
www.detijd.be