Agenda

Toch kennen dromen ook gevoel voor tijd

Vertaler en schrijver Maarten Asscher vertaalde onder de titel Toch kennen dromen ook gevoel voor tijd een selectie uit de sonnetten die Albrecht Haushofer tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog schreef in de gevangenis in de Berlijnse wijk Moabit. Deze gedichtencyclus werd bekend als de Moabiter Sonette. In deze gedichtencyclus legt Haushofer verantwoording af over zijn morele worsteling als diplomaat gedurende de jaren van het Derde Rijk en beschouwt hij het verval van de Duitse cultuurnatie.

Het Feest der Poëzie presenteert deze bundel met voordracht en muziek. Inleiding door vertaler Maarten Asscher. Waarna een leesvoorstelling door voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt een leesvoorstelling Haushofer waarin de gedichten van Haushofer een grote rol spelen.

Componist Henry Kelder heeft voor de gelegenheid drie sonnetten getoonzet voor sopraan, viool en cello. Een sterrencast bestaande uit Selma Harkink (sopraan), Matthias Naegele (cello) en Lis Perry (viool) brengt bijpassende muziek rondom de voordrachten en verzorgt de première van de drie nieuwe liederen.

Herdenking op groot scherm: 19:30-20:30,
Aanvang voorstelling 21:00 uur.
Deur open: 19:00 tot 21:00 uur
Entree: € 20.00 

Ticketlink en meer informatie

 

 

4 mei 2024
Aanvang: 21.00 uur
TenClub, Nes 11
Amsterdam