Tim Krabbé over Haruki Murakami

[youtube:http://nl.youtube.com/watch?v=ydyj94mL9Ic;autoplay=0 300 250]

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

 

Column
Door Inge Meijer

Onzichtbaarheids-waanzin

Door Inge Meijer

Vanuit een klein kader onderaan de voorpagina van de krant keek de schrijver me aan. Licht ironisch glimlachend waarbij het  scheef houdende hoofd een koketterende onbezonnenheid suggereerde. Hij keek met een blik van, 'kom maar op, ik maal er niet om'. Daar kon ik me wel mee vereenzelvigen, met die houding. Al zou er beweerd worden dat de boeken - die hij  schreef onder de naam waarmee hij in 1943 in het geboorteregister van Saviano werd ingeschreven - door zijn vrouw geschreven zouden zijn, dan zou hij dat noch bevestigen, noch ontkennen, zo zag hij eruit op dat fotootje ter grote van een pasfoto. Je mag zeggen wat je van me vindt, me de duimschroeven aandraaien (wat de uitgever een beetje deed met het plaatsen van dat fotootje met de tekst: 'De literaire sensatie uit Italië') maar het doet me niks.

Lees meer