Themanummer De Gids: in 't Hart

Themanummer De Gids over Maarten ’t Hart

Een schrijversnummer maken over Maarten ’t Hart stond al lang op het verlanglijstje van de Gidsredactie. ’t Harts 65-jarige verjaardag was de directe aanleiding om haast te maken met plan.

Want, zoals de redactie dat zelf omschrijft: ‘…Maarten is een soort Gids in persoon, een auteur van een zo grote veelzijdigheid dat je hem best met een tijdschrift als het onze kunt vergelijken, waarin literatuur en politiek, natuurwetenschap en essayistiek, tijdskritiek en polemiek altijd zusterlijk naast elkaar gestaan hebben’.

Dit speciale themanummer begint met een groot interview met Maarten ’t Hart door Marjolein Pouw en bevat stukken over Maarten en muziek, het geloof, de liefde, vrouwen, dieren, eten, onrecht, Leiden; over Maarten als collega, als lievelingsschrijver; over zijn werk als verzamelobject en over zijn werk in vertaling en verfilming. Met medewerking van Maarten Asscher, Onno Blom, Maarten van Buuren, Elsbeth Etty, Maarten Frankenhuis, Aukje Holtrop, Ate de Jong, Mensje van Keulen, H.M. Kuitert, Willem Otterspeer, Marjolein Pouw, Bas van Putten, Rob Schouten, Gregor Seferens, Arie Storm, Aleid Truijens, Ingrid Wikén Bonde, Sylvia Witteman en Maarten ’t Hart zelf.

De Gids oktober-november 2009 In ’t Hart

www.literairtijdschrift-degids.nl

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Een verhalendebuut
door Bernadet

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt. Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer.

Lees meer