6 december 2009

Themanummer De Gids: in 't Hart

Themanummer De Gids over Maarten ’t Hart

Een schrijversnummer maken over Maarten ’t Hart stond al lang op het verlanglijstje van de Gidsredactie. ’t Harts 65-jarige verjaardag was de directe aanleiding om haast te maken met plan.

Want, zoals de redactie dat zelf omschrijft: ‘…Maarten is een soort Gids in persoon, een auteur van een zo grote veelzijdigheid dat je hem best met een tijdschrift als het onze kunt vergelijken, waarin literatuur en politiek, natuurwetenschap en essayistiek, tijdskritiek en polemiek altijd zusterlijk naast elkaar gestaan hebben’.

Dit speciale themanummer begint met een groot interview met Maarten ’t Hart door Marjolein Pouw en bevat stukken over Maarten en muziek, het geloof, de liefde, vrouwen, dieren, eten, onrecht, Leiden; over Maarten als collega, als lievelingsschrijver; over zijn werk als verzamelobject en over zijn werk in vertaling en verfilming. Met medewerking van Maarten Asscher, Onno Blom, Maarten van Buuren, Elsbeth Etty, Maarten Frankenhuis, Aukje Holtrop, Ate de Jong, Mensje van Keulen, H.M. Kuitert, Willem Otterspeer, Marjolein Pouw, Bas van Putten, Rob Schouten, Gregor Seferens, Arie Storm, Aleid Truijens, Ingrid Wikén Bonde, Sylvia Witteman en Maarten ’t Hart zelf.

De Gids oktober-november 2009 In ’t Hart

www.literairtijdschrift-degids.nl

Recent

16 oktober 2017

Nooit meer los van Indië

13 oktober 2017

Leven zonder moeder

12 oktober 2017

Een antikrimi

11 oktober 2017

De stijl tekent de man

10 oktober 2017

Eindeloos gepieker

Literair Nederland - 10 jaar geleden

22 oktober 2007

Klein boek zonder enige allure
Door Frans

Waarom gaf de commissie – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – aan Geert Mak de opdracht om het boekenweekgeschenk 2007 te schrijven? Vermoedelijk vanwege zijn succes met de dikke pil ‘In Europa’. Zou Mak daarom als onderwerp voor zijn boek de Galatabrug, die Europa met Klein-Azië verbindt, gekozen hebben?

Lees meer