Agenda

Theatervoorstelling 'Woeste hoogten'

– Omdat hij meer mezelf is dan ik ben –

Theater Artemis presenteert: WOESTE HOOGTEN rusteloze zielen

Regisseur Floor Huygen en auteur Jeroen Olyslaegers bewerken Woeste Hoogten voor toneel. Hun frisse visie op het klassieke liefdesverhaal van Cathy en Heathcliff zal hier en daar misschien stof doen opwaaien, en jong en oud ook niet onberoerd laten.
Woeste Hoogten gaat op 24 oktober in première en speelt van 21 oktober 2009 t/m 3 februari 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters.

Aan de rand van de verlaten Woeste Hoogten wonen Cathy en haar broer Patrick. Ze spelen en zijn innig met elkaar. Tot vader verschijnt met een wild, vuil en stinkend jongetje dat hij vond op straat. Hij noemt hem Heathcliff, een geschenk voor zijn kinderen. Volgens Patrick is zijn vader gek geworden. Hij haat zijn nieuwe broer onmiddellijk en pest hem ongenadig. De temperamentvolle Cathy voelt zich tot de vondeling aangetrokken. Dat is het begin van veel ellende. Samen dollen Cathy en Heathcliff op de Woeste Hoogten en beleven magische avonturen op de eeuwige rotsen. In de natuur gaan ze volledig in elkaar op en ontdekken ze elkaars diepste gevoelens.
In het dal wonen Edgar en Isa, vrienden van Cathy en Patrick. Edgar heeft stijl, hij is grappig, verfijnd en rijk. Hij is dol op Cathy, en zij op hem. De charme van zijn wereld lonkt en als zij met hem trouwt lacht een zonnige toekomst haar toe. Gekwetst en verteerd door wraak neemt Heathcliff de benen. Zijn mysterieuze verdwijning verscheurt Cathy. Maar ze krabbelt overeind en begint opnieuw – met Edgar. Desastreus zijn de gevolgen als Heathcliff terugkeert: sterker dan ooit, aantrekkelijk, steenrijk en bereid zijn spel hard te spelen.

TEKST JEROEN OLYSLAEGERS NAAR EMILY BRONTË REGIE FLOOR HUYGEN SPEL DAAN VAN DIJSSELDONK, AN HACKSELMANS, FABIAN JANSEN, JORIS SMIT, ALEJANDRA THEUS EN ROOS VAN VLAENDEREN MUZIEK FLORENTIJN BODDENDIJK EN REMCO DE JONG TONEELBEELD MICHIEL VAN CAUWELAERT KOSTUUMS MARIKE KAMPHUIS COPRODUCENT THEATER ANTIGONE

Première: 24 oktober 2009
Tournee: 21 oktober 2009 T/M 3 februari 2010
Kijk voor de volledige speellijst en meer informatie op: www.artemis.nl

(bron: Persbericht Artemis theater, foto: (c) Joep Lennarts)