Theater: Momo en de tijdspaarders

Fantasierijke muziektheatervoorstelling voor de hele familie naar het gelijknamige boek van Michael Ende (o.a. ‘The Neverending Story’).

Vanavond 19 februari in de Toneelschuur in Haarlem, 19.30 uur.

De wereld raakt steeds meer in de ban van de grijze mannen die grijze koffertjes dragen en grijze sigaren roken. Met hun grijze stem overtuigen ze steeds meer mensen ervan dat ze tijd moeten sparen bij de Tijd-Spaarbank. Het rare is: hoe meer tijd de mensen sparen, hoe minder ze lijken te hebben. Maar er is één iemand waarop de grijze mannen geen grip lijken te krijgen, Momo. Samen met de schildpad Cassiopeia, die een half uur in de toekomst kan kijken, en professor Hora, probeert ze de gestolen tijd terug te vinden. Momo en de tijdspaarders is ontzettend spannend muziektheater over een groot en toch alledaags geheim: tijd. Met zes acteurs, slagwerkers, een cellist, volop live muziek, liedjes en tekst gebaseerd op het boek van Michael Ende, belooft Momo en de tijdspaarders net zo spetterend te worden als eerdere succesvolle producties van Het Filiaal: ‘Assepoes’ en ‘Katharina Katharina in het ganzenbord’. (Toneelschuur)

Kijk voor meer info op www.het-filiaal.nl.

Recent

17 juli 2018

Legenden en leven

Literair Nederland - 10 jaar geleden

03 oktober 2008

Niet overtuigend maar wel sterk in het laatste deel
Recensie door Menno Hartman

Coen Peppelenbos debuteerde onlangs met de roman Victorie, een roman in drie delen. In het eerste deel wordt Merijn – broer van de hoofdpersoon – gevolgd nadat bekend is geworden dat de hoofdpersoon, Victor, dood is.

Het tweede deel van de roman gaat over Sarah. We volgen er de gedachten van een leraar Engels, die in zijn huis dit meisje vasthoudt, het vriendinnetje van Merijn en waarin duidelijk wordt dat deze Ten Haaf, Merijn gedood heeft door een grote steen naar hem te gooien, nadat hij hem met een camera had gezien.

Lees meer