Ted van Lieshout nog lang niet uitverteld over kunst

Onlangs ging Adri Altink voor Jong Literair Nederland in gesprek met  Ted van Lieshout. In dit gesprek vertelt Van Lieshout o.a. wat hem ertoe bracht, en nog steeds drijft om voor kinderen over kunst te schrijven. En hij geeft aan dat hij dit zal blijven doen, ook na het verschijnen van zijn nieuwe boek Rozen voor de zwijnen begin april 2023.
Rozen voor de zwijnen is een combinatie van kunst en taal. Het gaat over de meer dan honderd spreekwoorden die Pieter Bruegel de oudere heeft verbeeld op zijn De dwaasheid van de wereld.

 

Zaterdag 22 april is Ted van Lieshout te gast bij Frits Spits in De Taalstaat om over zijn nieuwe boek te vertellen (Radio 1, tussen 11.00 en 13.00 uur).

Lees hier het interview op Jong Literair Nederland.

 


Foto Ted van Lieshout: ©BenKleyn2014

Om Literair Nederland draaiende te houden, zijn wij afhankelijk van vrijwillige bijdragen. U kunt ons steunen via de rode knop. Waarvoor onze hartelijke dank!

Recent

26 december 2023

Beste boeken van 2023

26 december 2023

Een oeverloos bestaan

Literair Nederland - 10 jaar geleden

06 januari 2014

Een boer met een bibliotheek Een boer met een bibliotheek
Recensie door Adri Altink

Al op de eerste pagina legt Benno Bernard treffend uit waarom hij een landjonker is: ‘Gezonde buitenlucht snuif ik met welbehagen op; ik boots hier op mijn bekoorlijke platteland tussen voormalige boeren de voormalige landadel na. Daartoe bewoon ik een oud boerderijtje, cultiveer elf are grond en koester vele anachronistische inzichten, die muf ruiken in de neus van mijn tijdgenoten.’

Wie deze zinnen na lezing van het hele Dagboek (het bestrijkt de periode van 2008 tot de eerste dagen van 2013) nog eens terugpakt, merkt hoe kernachtig dat zelfportret is.