Agenda

Stripbeurs Breda: zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2009

Gast van het festival
Ook dit jaar zullen weer veel tekenaars uit binnen- en buitenland acte de présence geven. Hoofdgast van het festival is Henk Kuijpers, de tekenaar van Franka, die dit jaar het affiche voor de stripbeurs heeft getekend. Henk Kuijpers signeert beide dagen in de Eppo stand, waar alle tekenaars van het stripblad Eppo een meet and greet met hun lezers hebben.
De organisatie is er trots op dat een van de bekendste tekenaars van Europa naar Breda zal komen. Hermann, tekenaar van onder andere Bernard Prince, Comanche en Jeremiah zal beide dagen signeren op de beurs.
Kijk verder voor een actueel overzicht op www.stripbeursbreda.nl

Superhelden!
De superhelden komen naar Breda! Bekende comic tekenaars uit Engeland en Duitsland zullen aanwezig zijn in Breda om daar hun superhelden te presenteren en te signeren. Barry Kitson (Spiderman) en Doug Braithwaite (Batman) zijn door de organisatie geboekt en hebben hun aanwezigheid bevestigd. Daarnaast is de organisatie nog in onderhandeling met twee andere grote namen.
En er is ook een primeur! Het eerste nummer van de geheel in Nederland gemaakte superhelden comic TOO-The Owl Organization wordt in Breda gepresenteerd. Uiteraard zullen de betrokken tekenaars en schrijvers beide dagen aanwezig zijn.

Nieuwe uitgaven
Nieuwe en speciale uitgaven zijn er o.a. van Don Lawrence Collection (Storm deel 24 ? De bronnen van Marduk), Arcadia (Het vreemdelingen legioen van Dino Attanasio), de luxe box van Willy Linthout (Linthout’s Favorites) en een uitgave van Nico van Dam (Woep en Wap).

NK striptekenen
Op zondag 1 maart vindt de finale van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd plaats. Striptekenaar Gerard Leever (Oktoknopie, Suus en Sas) zal samen met een deskundige jury gaan uitmaken wie de beste jonge striptekenaar van Nederland wordt in zijn of haar leeftijdscategorie. Wie nog wil deelnemen, let goed op! De uiterlijke inleverdatum is 31 januari 2009. Een deel van de ingezonden strips is nu te bekijken op www.nkstriptekenen.nl.

Strip Publieksprijs
De Strip Publieksprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of een organisatie die in het afgelopen jaar verantwoordelijk was voor het meest opvallende stripnieuws of de meest opvallende prestatie op stripgebied. Vanaf 2 februari kan men op één van de genomineerden een stem uitbrengen. De genomineerden dit jaar zijn Dick Heins, Minck Oosterveer & Willem Ritstier en Geert de Weyer. Stemmen kan door een e-mail te sturen naar reservering@stripbeursbreda.nl

(bron: Organisatie Stripbeurs Breda)