Stefan Hertmans over Oorlog en terpentijn

Tekst

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

Cruciale momenten

Tijd werd opeens schaars dus haastte ik me dinsdag net voor sluitingstijd naar de bloemist. Daar zocht ik verschillende bloemen uit die de bloemenverkoopster tot een bos samenbond, er een goudkleurig papier omwikkelde. Ze begreep het wel, zei ze. Ik vond het niet eens raar dat ze me bij het verlaten van de winkel een fijne persconferentie wenste, ik ‘Insgelijks’ zei. Thuis maakte ik een pastasalade, trok een fles wijn open, zette het keukenkrukje voor de bank, laptop erop, speakertje erbij. In de keuken maakte ik een dressing van olijfolie, knoflook, citroensap, basilicum en honing, riep naar buiten, naar Mijn lief die daar iets aan het maken was, dat we konden eten. Er hing iets in de lucht. Ik heb dat ook wel bij het openen van de mailbox, dat ik daar die ene, niet verwachte brief vind. Dat het leven dan begint. 

Lees meer