6 oktober 2011

Stadsliefde – Adriaan van Dis

Het duurt nog  zeker een maand  maar het is altijd fijn te weten wat komen gaat, zodat je je ergens op verheugen kunt. Een jaar na Tikkop – die onlangs genomineerd werd voor de Libris literatuurprijs 2011 – komt Adriaan van Dis in november met een nieuw boek. Eerst wordt op 31 oktober de winnaar van de Libris prijs bekend gemaakt, wie weet… Daarna verschijnt het nieuwe boek. Reden voor een feest is er zeker.

 

 

Op 9 november verschijnt het nieuwe boek van Adriaan van Dis: Stadsliefde.  Adriaan van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs en nog steeds voelt hij zich verbonden met die stad en probeert hij de helft van zijn tijd er door te brengen. Hij huurt er een chambre de bonne, waar een deel van zijn boeken staat en van waaruit hij door de stad wandelt – week in week uit. Hij is er onzichtbaar en verkent wijken waar gewoonlijk geen toeristen komen. Voor hem is Parijs een altijd veranderende stad: gekleurd, verscheurd en vol verborgen geschiedenissen. Hij gaat mee uit boksen met de zoon van zijn werkster uit Sri Lanka, bezoekt het variété met een verlepte danseres, dwaalt met oude getuigen langs beladen adressen en kijkt achter de luiken waar de illegalen werken. Het nieuwe Europa voltrekt zich voor zijn ogen. Van Dis wandelt om het avontuur en doet daarvan verslag in dagboek en verhalen. In Stadsliefde brengt hij het beste bijeen.

 

Op 25 november vindt er een feestelijke, Parijse avond plaats in het DeLaMar Theater ter ere van Stadsliefde.
Houd voor meer informatie hierover de website van uitgeverij Augustus in de gaten.

 

Adriaan van Dis is nu ook op Facebook!
Onder zijn nieuwe Facebookvrienden worden vijftig exemplaren van De wandelaar verloot.

 

 

Recent

21 november 2017

Reizen in een binnenwereld

20 november 2017

Het leven ontwijken

15 november 2017

Een portret in stukjes

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 november 2007

Geloven in een god die niet bestaat
Door Bernadet

Op de titel De Kunst van het Nietsdoen (2004) van Theo Fischer reageerden veel mensen met: ‘Oh, dat zou ik ook wel willen, een tijdje niets doen.’ Daar ging het boek echter niet over. Het ging over Taoïsme; het niet steeds willen ingrijpen in de gebeurtenissen van je leven en de dingen naar je hand te willen zetten of bezweren.

Lees meer