Agenda

Stadsgedichtenwedstrijd 2012 – wie schrijft het mooiste stadsgedicht

 

Stadsdichters mogen niet mee doen, maar voor iedereen die geen stadsdichter is en wel graag iets moois over zijn stad schrijft is er nu de Stadsgedichtenwedstrijd, georganiseerd door Stichting Poëtikos, die ook elk jaar de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad organiseert.

In 2005 werd Gerard Beense als eerste Stadsdichter van Lelystad benoemd. In dat jaar organiseerde hij middels de Stichting Poëtikos de 1e Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad. De bedoeling van deze dag was om officieel benoemde Stadsdichters uit Nederland en Belgisch Vlaanderen uit te nodigen naar Lelystad te komen om daar hun Stadsdichterspoëzie te presenteren.

Tot 15 augustus 2012 mogen de mooiste, vreemdste, lelijkste,    verdrietigste stadsgedichten ingestuurd worden. Een deskundige jury zal daarna de gedichten beoordelen. Op zaterdag    8 september, tijdens het avondprogramma van de Nationale Stadsdichtersdag    in het Agora Theater in Lelystad, worden de prijswinnaars    bekend gemaakt.
Er zijn drie prijzen te winnen: de eerste prijs is €500, tweede prijs is €250 en de derde    prijs is €100. Deelname aan deze Stadsgedichtenwedstrijd biedt de mogelijkheid op toegang tot de slotmanifestatie van de 8e Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad.

Waren er in 2005 in Nederland 19 als zodanig benoemde Stadsdichters en in Belgisch Vlaanderen 3, in de jaren daarna groeide dit aantal gestaag. In 2011, met de 7e nationale Stadsdichtersdag in Lelystad, had Nederland vijftig officieel benoemde Stadsdichters en in Belgisch Vlaanderen negen.

Meer info op de website van St. Poetikos.