Agenda

Spui25: Serenity & Anxiety nader verkend

Maandag 11 mei, 20 uur in Spui25, Amsterdam. Toegang gratis, aanmelden via www.spui25.nl

Serenity & Anxiety nader verkend
Over het thema van het Holland Festival (4 t/m 28 juni)

Dit jaar koos het Holland Festival als thema Serenity & Anxiety. Rust – onrust, Inspiratie – begeestering, berusting – opwinding, verstilling – chaos. Hoe geven kunstenaars van nu vorm aan deze tegenpolen? Annemieke Keurentjes, verantwoordelijk voor research and development bij het Holland Festival, verzorgt een korte inleiding.

Theatermaker Jetse Batelaan geeft zijn interpretatie van het thema. Hij maakte meerdere voorstellingen waarin acceptatie van de werkelijkheid centraal stond. Verstilling is een vertrouwd begrip voor Batelaan, maar inmiddels zoekt hij de onrust op in voorstellingen als ‘Een cowboy met zijn handen omhoog juicht waarschijnlijk niet’. Want is het wel zo dat de wereld geaccepteerd moet worden zoals hij is?

Ook schrijver Oscar van den Boogaard heeft affiniteit met het thema van het Holland Festival. In zijn laatste boek Snobisme voor beginners beschreef hij de drijfveren en twijfels van een shopper op zoek naar geluk. Het werd een zakbijbel voor de moderne materialist, maar laat zich ook lezen als een pleidooi voor zorgvuldig genieten. Het vinden van de juiste stoel, gsm of schoen kan zijn als het ontmoeten van de liefde van je leven.

Moderator: Hans den Hartog Jager, schrijver en journalist.

Dit is de eerste avond in een driedelige reeks die een opmaat vormt tot het Holland Festival. Op drie maandagavonden bespreken wetenschappers, kunstenaars en schrijvers verschillende aspecten en interpretaties van het festivalthema Serenity & Anxiety. (bron: Spui25)

Lees meer en reserveer: www.spui25.nl
Meer over het Holland Festival: www.hollandfestival.nl