Agenda

Spui25: Mensenarm Dierenrijk

Donderdag 12 maart bij Spui25, 20 uur. Met: Hugo Brandt Corstius & Jelle Reumer

Hugo Brandt Corstius gelooft dat de mens een product is van de evolutie. Maar de mens, uitvinder van vliegtuigen, gedichten, computers en muziek, is wel een bijzondere diersoort. Niet vanwege een onzichtbare god. Maar vanwege zijn onzichtbare communicatie. De mens is de soort die zonder lichaam zal blijven voortbestaan. Niet in de hemel maar op onze eigen planeet. Niet door Gods genade, maar door onze eigen uitvindingen. Hoe? Dat legt Brandt Corstius uit in het laatste hoofdstuk van Mensenarm Dierenrijk: ‘U zult mij niet geloven. Maar over vijftig miljoen jaar zullen uw lichaamloze nakomelingen dit boek lezen, zonder het te hoeven aanraken, en mij gelijk geven.’

Jelle Reumer
Jelle Reumer is bioloog en paleontoloog. Hij is directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en daarnaast bijzonder hoogleraar paleontologie aan de Universiteit Utrecht. Van hem verschenen eerder Plant je voort!, en het geruchtmakende De ontplofte aap en Opgeraapt Opgevist Uitgehakt – hét standaardwerk over fossielen in Nederland. Zijn meest recente boek is Een prachtige puinhoop, waarin hij o.a. natuurbeheer en dierenliefde in Nederland onder de loep (en soms op de hak) neemt.

Hugo Brandt Corstius
Hugo Brandt Corstius is schrijver, polemist, columnist, essayist, opperlandicus, computerlinguïst, satiricus en encyclopedist. In 1987 kreeg hij alsnog de P.C. Hooftprijs die hem twee jaar eerder was toegekend voor het geheel van zijn beschouwende prozawerk.

Aanmelden
Toegang tot de lezingen in SPUI25 is gratis. Wel moet zich aanmelden via de website van Spui25.