Speciale aanbieding voor lezers Literair Nederland: 2,50 euro korting op een kaartje voor Romeo & Julia

Succesreprise Romeo en Julia van William Shakespeare, regie Alize Zandwijk, terug in het RO Theater van 27 mei t/m 14 juni 2009.Speciaal voor lezers van Literair Nederland organiseert het RO Theater een leuke actie: 2,50 euro korting op een kaartje voor deze prachtige voorstelling van Romeo en Julia.

 

De voorstelling draait op de volgende dagen in het RO Theater in Rotterdam:
wo 27 t/m za 30 mei, wo 3 t/m za 6 juni, wo 10 t/m za 13 juni, zo 14 juni matinee, aanvang 20:00 uur, matinee 15:00 uur reserveren 010 4047070 of www.uitburo.nl/rotterdam

Als je telefonisch reserveert, of via het uitburo, doe dit dan onder vermelding van ‘Actie Literair Nederland’ en je krijgt per persoon een korting van 2,50 euro (normale toegangsprijs 20 euro). Als je kaarten haalt bij de kassa, neem dan de Literair Nederland-Nieuwsbrief mee van dinsdag 19 mei, en je ontvangt de korting ter plekke. Ben je nog geen lid van de Literair Nederland-nieuwsbrief? Dan is dit een mooie reden om je daarvoor aan te melden. Je krijgt dan elke week het Literair Nederland Nieuws in je inbox. Aanmelden kan via deze site.
Kom vooraf ook gezellig eten in het RO café in het theater. Kaarten voor het diner, à 15 euro, zijn te bestellen bij het Uitburo.

‘Stad ontmoet Shakespeare’ (Telegraaf)
De Montecchi’s en de Capuleti’s: twee machtige families, die elkaar naar het leven staan. Romeo en Julia zijn de kinderen van deze rivaliserende clans. Kunnen de twee jonge geliefden ontkomen aan de rampzalige gevolgen van generaties gevoede haat?

Op 22 november 2008 ging Romeo en Julia in première in het eigen theater aan de William Boothlaan in Rotterdam. Pers en publiek reageerde enthousiast en de voorstelling haalde in de maanden november en december van het vorige jaar 27% (!) nieuw publiek naar het theater. Bovendien was 46% van de bezoekers jonger dan 34 jaar. Alle reden om de kans te grijpen Romeo en Julia van 27 mei t/m 14 juni te hernemen.

De levenslust, drift en het mythische omgaan met leven en dood van de Rotterdamse vrouwen uit de voorstelling Moeders laten versmelten met de beeldende en dichterlijke kracht van Shakespeare: dat stond regisseur Alize Zandwijk voor ogen toen zij Romeo en Julia regisseerde. Haar enscenering van dit beroemde toneelstuk begint al op straat en in de foyer van het RO Theater. Met Gijs Naber en Hannah van Lunteren als Romeo en Julia, twee vrouwen uit de voorstelling Moeders als de voedster van Julia en veertien jonge krumpers en clowners van Dansschool Moves als de twee strijdende families.

Uit de pers: ‘Gijs Naber en Hannah van Lunteren geven Romeo en Julia hun oerkracht terug. Prachtig ingetogen, zinderend van onderhuids verlangen. Flitsende streetdance verbeeldt raak eigentijds de strijd tussen de Montecchi’s en Capuletti’s. Sylvia Poorta en Herman Gilis zijn bakens van geestig komediantendom in een bruisende zee van personages.’ (AD)

‘Zandwijk maakt een grimmige, zwarte Romeo en Julia, maar ze laat het komische van de tragedie zeker niet liggen. Tegenover iedere fraaie liefdesstrofe van Romeo plaatst Lukas Smolders als boezemvriend Mercutio een platte seksgrap. Mimespeler Yahya Gaier maakt van vechtjas Tibaldo een geestige kwelgeest en Herman Gilis, die beide vaders speelt, is fantastisch als gekwelde, ouderwetse Rotterdamse penoze.’ (NRC Handelsblad)

‘Niet alleen weerspiegelt Zandwijks rolbezetting de kleurrijke stad die RO Theater als thuisbasis dient, ook laat zij in het spel en de enscenering echo’s doorklinken van de moderne tijd. Een nieuwe pluim op de hoed van regisseuse Alize Zandwijk.’ (Telegraaf)

———————————————————————————————

Romeo en Julia, in de regie van Aliza Zandwijk
met
Gijs Naber, Hannah van Lunteren, Yahya Gaier, Herman Gilis, An Hackselmans, Miquê Hamden, Rose Marie Trumpet, Sylvia Poorta, Bright Omansa Richards, Lukas Smolders, Jip Loots en veertien jonge dansers van Dansschool Moves Rotterdam

vertaling Gerrit Komrij dramaturgie Liet Lenshoek decor Lidwien van Kempen kostuums Sabine Snijders licht Marc Heinz muziek Florentijn Boddendijk en Remco de Jong choreografie Reshmay m.m.v. Bee, Dansschool Moves Rotterdam

(bron: persbericht RO Theater)
Foto: Leo van Velzen

Lees meer: www.rotheater.nl

Recent

17 januari 2018

Rusland, mijn Rusland

12 januari 2018

Voelen met verstand

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 januari 2008

Vertraagd licht en andere verhalen, PBnf

Het blijft altijd lastig een verhalenbundel te bespreken hoewel door deze verhalenbundel een rode draad loopt.

Op de flaptekst staat: De personages in deze verhalen treden elke dag de wereld monter tegemoet, om dan altijd weer te ontdekken dat het leven tegenstrijdige eisen stelt. De situaties waarin ze terechtkomen zijn verwarrend – tragisch voor hen, vaak hilarisch voor de lezer. In deze subliem geschreven verhalen komen heel verschillend mensen vooral zichzelf tegen, op een manier die zowel herkenbaar eigentijds als bijzonder indringend is.

Lees meer